"Het wordt niet zoiets als Joey of Frazier"

Bedenker George R.R. Martin werkt met vijf schrijvers aan evenveel mogelijke spin-offs van Game of Thrones. Lees wat Martin er al over wil verklappen.

Einde Game of Thrones in zicht

Even snel bijpraten: Game of Thrones stopt er na acht seizoenen mee. Seizoen 7 start op 16 juli (teaser hierboven) en telt slechts zeven afleveringen. En met maar zes afleveringen in het laatste seizoen, hebben we dus nog maar dertien stuks te gaan. Bij zender HBO begint er langzaam paniek te ontstaan over de vraag hoe ze het verlies van hun kijkcijferkanon gaan opvangen. Eerder deze maand kwamen de eerste hints: HBO werkt samen met GoT-bedenker George R.R. Martin aan mogelijke spin-offs.

Bij gebrek aan details begonnen fans wereldwijd hun eigen, vaak hilarische ideeën voor spin-offs te verspreiden. Vandaag is er echter nieuws van de grote man zelf: George R.R. Martin heeft bekendgemaakt dat er niet aan sequels maar aan prequels wordt gewerkt; verhaallijnen die zich chronologisch vóór die van Game of Thrones afspelen dus.

Geen Dunk and Egg, geen Robert's Rebellion

Martin maakte verder bekend dat er een vijfde schrijver aan zijn team is toegevoegd en dat er inmiddels ook vijf scenario's op tafel liggen. Voor je té enthousiast wordt: dat betekent niet dat er vijf nieuwe series aankomen, maar dat er aan vijf mogelijke opties wordt gewerkt, waar er waarschijnlijk (in eerste instantie) één van wordt gerealiseerd.

"We gaan niet Dunk and Egg doen en ook niet Robert's Rebellion", schrijft Martin in zijn blog, waarmee hij een streep zet door de theorieën over het verfilmen van zijn al bestaande prequelboeken. "Ik heb pas drie boeken geschreven en wil er nog minstens zeven of acht meer schrijven. (...) Het wordt ook niet zoals Joey of Frazier, waar een van de personages van de originele show doorgaat in een nieuwe."

Het wordt zo in elk geval steeds duidelijker wat er níét gaat gebeuren als Game of Thrones straks is afgerond. Voorlopig laten we HBO en Martin zich maar druk maken om wat het wél moet worden. Wij hebben nog dertien afleveringen te verslinden, waarin natuurlijk iedereen weer doodgaat en we geen flauw idee hebben wie er aan het eind op de ijzeren troon zit ...

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.