We leven met z’n allen toe naar de finale van Game Of Thrones, maar we moeten de aangekondigde prequel-serie niet uit het oog verliezen! George R.R. Martin heeft in een interview wat meer verteld over The Long Night.

Entertainment Weekly interviewde de schrijver onlangs: hij zat lekker op zijn praatstoel! Hij kon natuurlijk niet alles vertellen over The Long Night, maar gaf al wel wat lekkere achtergrondinformatie.

The Long Night speelt zich af ruim vóór de gebeurtenissen van Game Of Thrones. Dat wisten we al, maar Martin verduidelijkt de informatie nog even… Of eigenlijk maakt hij het minder duidelijk. Dat zit zo!

Volgens Martin is de geschiedschrijving in Westeros lang niet zo geavanceerd als wij gewend zijn. ‘Gebeurtenissen die volgens sommigen 10.000 jaar geleden plaatsvonden, zijn volgens andere Maesters 5.000 jaar geleden.’ Hij vergelijkt de geschiedenis van Westeros met die in de Bijbel. ‘In de Bijbel staat dat sommige mensen wel honderden jaren leefden; vervolgens schatten ze het jaartal in door de leeftijden van generaties bij elkaar op te tellen. Is dat nauwkeurig? Ik denk van niet!’
 

Article continues after the ad

 

The Long Night

Volgens Martin doet het er ook niet precies toe hoe lang de prequel precies vóór Game Of Thrones speelt. ‘Het belangrijkste is dat de situatie in Westeros totaal anders is dan we ‘m nu kennen. King’s Landing bestaat niet, de Iron Throne óók niet en er zijn geen Targaryens en draken te bekennen. Het koninkrijk Valyria bestaat zelfs nog maar net, en is nog lang niet op het hoogtepunt van haar macht.’ Als het goed is bestaat zelfs de grote muur in het Noorden nog niet; de verdedigingslinie van de Night’s Watch werd gebouwd naar aanleiding van wat er in The Long Night gebeurde.

George R.R. Martin reageerde ook nog even op de stelling dat veel lezers en kijkers de gebeurtenissen in Game Of Thrones nogal gruwelijk vinden. ‘Dat hoor ik vaker, maar ik denk eigenlijk dat Game Of Thrones niet gruwelijker is dan de échte middeleeuwen. Oorlogen; dodelijke epidemieën… Ik denk dat mijn verhalen daarmee vergeleken zelfs een klein beetje tam zijn!’

Hoewel er nog niet veel informatie over The Long Night beschikbaar is voelen we ons in elk geval niet helemáál meer als Jon Snow!
 

 

 

Het achtste, laatste seizoen van Game Of Thrones is vanaf april 2019 te volgen. Hoewel de afsluiter slechts zes aflevering kent, worden ze allemaal lekker lang!  Wie neemt de IJzeren Troon over, of blijft er helemaal niemand meer over?