We leven met z’n allen toe naar de finale van Game Of Thrones, maar we moeten de aangekondigde prequel-serie niet uit het oog verliezen! George R.R. Martin heeft in een interview wat meer verteld over The Long Night.

Entertainment Weekly interviewde de schrijver onlangs: hij zat lekker op zijn praatstoel! Hij kon natuurlijk niet alles vertellen over The Long Night, maar gaf al wel wat lekkere achtergrondinformatie.

The Long Night speelt zich af ruim vóór de gebeurtenissen van Game Of Thrones. Dat wisten we al, maar Martin verduidelijkt de informatie nog even… Of eigenlijk maakt hij het minder duidelijk. Dat zit zo!

Volgens Martin is de geschiedschrijving in Westeros lang niet zo geavanceerd als wij gewend zijn. ‘Gebeurtenissen die volgens sommigen 10.000 jaar geleden plaatsvonden, zijn volgens andere Maesters 5.000 jaar geleden.’ Hij vergelijkt de geschiedenis van Westeros met die in de Bijbel. ‘In de Bijbel staat dat sommige mensen wel honderden jaren leefden; vervolgens schatten ze het jaartal in door de leeftijden van generaties bij elkaar op te tellen. Is dat nauwkeurig? Ik denk van niet!’
 

More content below the advertising

 

The Long Night

Volgens Martin doet het er ook niet precies toe hoe lang de prequel precies vóór Game Of Thrones speelt. ‘Het belangrijkste is dat de situatie in Westeros totaal anders is dan we ‘m nu kennen. King’s Landing bestaat niet, de Iron Throne óók niet en er zijn geen Targaryens en draken te bekennen. Het koninkrijk Valyria bestaat zelfs nog maar net, en is nog lang niet op het hoogtepunt van haar macht.’ Als het goed is bestaat zelfs de grote muur in het Noorden nog niet; de verdedigingslinie van de Night’s Watch werd gebouwd naar aanleiding van wat er in The Long Night gebeurde.

George R.R. Martin reageerde ook nog even op de stelling dat veel lezers en kijkers de gebeurtenissen in Game Of Thrones nogal gruwelijk vinden. ‘Dat hoor ik vaker, maar ik denk eigenlijk dat Game Of Thrones niet gruwelijker is dan de échte middeleeuwen. Oorlogen; dodelijke epidemieën… Ik denk dat mijn verhalen daarmee vergeleken zelfs een klein beetje tam zijn!’

Hoewel er nog niet veel informatie over The Long Night beschikbaar is voelen we ons in elk geval niet helemáál meer als Jon Snow!
 

 

 

Het achtste, laatste seizoen van Game Of Thrones is vanaf april 2019 te volgen. Hoewel de afsluiter slechts zes aflevering kent, worden ze allemaal lekker lang!  Wie neemt de IJzeren Troon over, of blijft er helemaal niemand meer over? 

More content below the advertising

Alison en Mona belanden van de regen in de drup! Bekijk de nieuwe trailer van Pretty Little Liars spin-off The Perfectionists.

In The Perfectionists bedenkt een vriendinnengroep een plan om wraak te nemen op de hottie Nolan Hotchkiss. Deze knappe boy heeft alle meiden wel een streek geleverd, en de dames fantaseren over de perfecte moord.

Hoewel de vriendinnen de plannen alleen maar uit frustratie maken, en Nolan niet écht willen opruimen, overkomt hem toch iets ergs… Het meidenclubje is meteen verdacht, en; zo blijkt al snel, zelf óók doelwit van de moordenaar.

More content below the advertising

 

In The Perfectionists zien we twee sterren uit Pretty Little Liars, waar The Perfectionists een spin-off van is. Sasha Pieterse keert terug als Alison DiLaurentis, terwijl Janel Parrish te zien is als Mona Vanderwaal. Zij ruilen Rosewood in voor Beacon Heights, en vallen van het ene mysterie in het andere.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

The Perfectionists is een boekenreeks van Sara Shepard, die ook verantwoordelijk is Pretty Little Liars. Hoewel de misdaadverhalen met driedubbele bodems wel op elkaar lijken, staan de verhalen van Pretty Little Liars en The Perfectionists los van elkaar. Het betrekken van twee castleden uit PLL is een slimme manier om meteen een hele fanschare naar de nieuwe serie te lokken!
 

 

De eerste aflevering van Pretty Little Liars: The Perfectionists verschijnt op 20 maart in Amerika. Waarschijnlijk volgt de serie niet veel later op Netflix, hoewel de datum nog niet bekend is.

Zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen van Alison en Mona? 

WarnerMedia, onderdeel van Warner Bros., kondigde recent aan dat het met een eigen streamingplatform komt en dat betekent dat Netflix nogal genaaid is. Waarom? Véél Netflix-shows zijn onderdeel van Warner…

More content below the advertising

…en die wil natuurlijk hits als Riverdale (waar een vierde seizoen van komt), Gossip Girl, Chilling Adventures of Sabrina, The Flash, Arrow en nog véél meer verhuizen naar hun eigen streamingplatform. Eind 2019 komt de nog naamloze dienst in Amerika uit.
 

 

En Nederland dan?

Het betekent niet dat wij opeens al deze shows verliezen. Ze zullen nog wel even op Netflix staan, maar zie het als een soort waarschuwing. Wanneer de Warner-streamingdienst óók naar Nederland komt, is het namelijk zo goed als zeker gedaan met deze series op Netlfix.

De lijst is lang

Naast de eerder genoemde series, moet je ook rekening houden met de volgende ‘slachtoffers’: Jane the Virgin, The 100, The Vampire Dirairies, Friends (!), Dynasty, Crazy Ex-Girlfriend en Gilmore Girls.
 

The C-watte?

Zoals je vast al zag, horen veel van deze shows bij de Amerikaanse zender The CW. En die had toch een dealtje met Netflix? Daardoor kunnen wij hier in Nederland ook genieten van Riverdale (al schieten we daar soms ook van in de stress) en superheldenshows als Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Die deal met The CW en Netflix ligt nu een soort van open: Warner, dat The CW bezit, wil de hitshows exclusief op het eigen platform zetten.

Vooralsnog wachten we op definitieve bevestiging, maar als er ook maar één show op deze lijst staat die je nog wil zien, adviseren we om lekker te gaan bingen.