Game of Thrones nadert zijn einde, maar misschien hoeven we na het achtste seizoen van de populaire serie nog geen afscheid te nemen van Westeros. Schrijver George R. R. Martin hintte zondagavond na de uitreiking van de Emmy’s op een prequel.

Article continues after the ad

Voorgeschiedenis

Game of Thrones sleepte gisteravond maar liefst 12 Emmy's in de wacht, waaronder voor Beste dramaserie. “Ik heb duizenden pagina’s liggen over de zogenaamde voorgeschiedenis van Game of Thrones. Dus er is veel materiaal en ik ben nog meer aan het schrijven”, zei de auteur van de A Song of Ice and Fire-boeken waarop Game of Thrones is gebaseerd. Dat schrijft Deadline.

Seizoen 7 & 8

Een prequel zit er voorlopig nog niet in. “We moeten de serie nog afronden en ik moet nog twee boeken schrijven, dus het is puur speculatie.” De HBO-serie heeft de boekenreeks inmiddels ingehaald, dus Martin moet flink aan de bak.

Dat geldt ook voor de producenten. De zevende en achtste reeks van Game of Thrones worden volgens D.B. Weiss ‘grootser en beter’. “Het wordt ook erger, maar vooral beter.” We houden ons hart vast voor de (nog) levende personages... Het zevende seizoen wordt in de zomer van 2017 uitgezonden op HBO.