Dat is fijn om te horen: nadat we erachter kwamen dat seizoen 8 het laatste wordt voor Game of Thrones, maakt schrijver George R.R. bekend dat hij bezig is met een nieuwe serie.

Article continues after the ad

Universal

Wild Cards is de naam van de boekenreeks, waarvan productiemaatschappij Universal de rechten heeft gekocht. "We gaan meteen beginnen met het werken aan wat we hopen dat verschillende, elkaar rakende series zullen worden", aldus schrijver Martin over zijn nieuwe project, wat hopelijk net zo groots zal gaan worden als Game of Thrones.

Wild Cards

"Wild Cards is een reeks van boeken, comics, games.. maar het is vooral een universum, zo groot en divers en spannend als de werelden van Marvel en DC Comics", vertelt Martin, die ook schrijft dat zijn serie duisterder, consistenter en 'aanzienlijk realistischer' gaat worden. "Er zijn duizenden verhalen te vertellen binnen de wereld van Wild Cards en we hopen er daar veel van te kunnen delen."

Game of Thrones

Fans van Game of Thrones kwamen er een paar weken geleden achter dat ze na seizoen 8 afscheid moeten nemen van hun favoriete serie. De HBO-show, met onder anderen Carice van Houten, Emilia Clarke, Peter Dinklage en Lena Headey werd in de afgelopen jaren met talloze prijzen bekroond.