Déjà vu! George R.R. Martin verzekert Game of Thrones-fans – alweer - dat hij toch écht een einde gaat breien aan zijn A Song of Ice and Fire-boekenreeks. Het zesde deel komt eraan. Echt! Stik niet in je korreltje zout.

Meneer de meesterschrijver doet er nu al zeven jaar over om The Winds of Winter af te tikken. Oké, we vergeven het hem ook meteen: als het net zo episch wegleest als de voorgaande vijf Westeros-boeken, willen we best nog even wachten. En we hebben het allerlaatste Game of Thrones-seizoen in april nog om naar uit te kijken. En daarna nog prequelshow The Long Night!

Wait for it...

Verwacht overigens niet dat Martin zijn boek dan opeens wel af heeft. Op zijn blog geeft hij nu aan dat de reeks hoe dan ook ten einde komt. Hij verbindt er zelf dus geen datum meer aan. Goedzo George, je leert van je fouten!
 


Nóg een deel

A Song of Ice And Fire, de boekenreeks waar Game of Thrones zijn verhalen vandaan tovert, is na The Winds of Winter nog niet klaar. Dan moet Martin – moet je nagaan – nog beginnen met afsluiter A Dream of Spring. Hij had blijkbaar wel tijd voor een groots tussendoortje: Fire and Blood, een boek over de geschiedenis van het Targaryen-huis, kwam vorige maand uit.

Game of Thrones seizoen 8 is vanaf april 2019 te zien. En The Winds of Winter komt… ooit uit!

Article continues after the ad