George Clooney

Goed nieuws voor fans van old school sciencefiction: Buck Rogers staat op het punt een comeback te maken op het kleine scherm. En daar mogen we George Clooney voor bedanken!

Kosmische storm

In de vroege jaren 80 zaten sciencefictionliefhebbers iedere week aan de buis gekluisterd voor Buck Rogers in the 25th Century. Hierin bevriest een testpiloot (Gil Gerard) in de cockpit van zijn ruimtevaartuig nadat hij terecht komt in een kosmische storm. Vijf eeuwen later ontwaakt hij op een aarde die onherkenbaar is veranderd…


Spacebabes

Buck Rogers liep slechts twee seizoenen, maar groeide in die korte tijd uit tot een ware culthit. De serie zat dan ook vol met coole ruimterobots, bizarre buitenaardse wezens en seventies spacebabes, aangevoerd door de charmante Erin Gray als kolonel Wilma Deering. Hoog tijd dus voor een reboot… en George Clooney gaat de uitdaging aan!

Article continues after the ad

 


Oscarwinnaar

Volgens The Hollywood Reporter treedt George Clooney op als uitvoerend producent van de nieuwe Buck Rogers-serie. Maar het is volgens de berichtgeving zeker niet uitgesloten dat de tweevoudig Oscarwinnaar ook de titelrol voor zijn rekening neemt.

Pulpheld

Mocht de terugkeer van Buck en Wilma een succes zijn, dan wil Clooney ook een film maken rondom de tijdreizende pulpheld. Clooney is dan ook geen vreemde in het genre: hij tekende onlangs nog voor de regie en de hoofdrol in de Netflix-film Midnight Sky.