George Clooney, The Midnight Sky, Netflix

George Clooney viel voor zijn rol als Augustine in de nieuwe Netflix-film The Midnight Sky veel te snel af. De 59-jarige acteur belandde daardoor in het ziekenhuis. Dat vertelde hij in een interview met Daily Mirror.

In de sci-fi speelt George een briljante maar eenzame wetenschapper die in een afgelegen station probeert contact te zoeken met een terugkerend ruimteschip.

Article continues after the ad

Buikpijn

Een paar dagen voor de opnames had George erg last van buikpijn. In het ziekenhuis aangekomen bleek hij een alvleesklierontsteking te hebben. De acteur zei niet erg goed voor zichzelf gezorgd te hebben: “Ik denk dat ik te hard mijn best deed om snel af te vallen. Het kostte een paar weken om beter te worden en dat is als regisseur niet zo makkelijk omdat je energie nodig hebt.”

IJslolly in papa’s baard

De acteur verloor niet alleen flink wat kilo’s, hij liet ook een grote baard staan. "Mijn zoon vond het geweldig omdat hij er dingen in kon verstoppen. Ik had niets door totdat ik aan het werk was en ik zag: oh, er zit een ijslolly vast in mijn baard.”

Gelukkig (voor de rest van zijn familie) ging de baard na de opnames eraf: “Mijn vrouw en dochter waren heel blij dat hij eraf moest omdat het onder al die rommel heel moeilijk was een gezicht te vinden.”

The Midnight Sky is vanaf 23 december te zien op Netflix.