Acteur George Clooney kan misschien veel, maar niet álles. Hij regisseert en produceert de nieuwe serie Catch-22 al, maar zou ook nog de hoofdrol vertolken, maar daar heeft ie geen tijd meer voor.

Article continues after the ad

Friday Night Lights-acteur Kyle Chandler neemt de rol van Col Cathcart nu van hem over, aldus The Hollywood Reporter. George verdwijnt zelf niet helemaal naar de achtergrond, hij is als het minder grote personage commandeur Scheisskopf te zien.

De aankomende Hulu-serie bestaat uit zes afleveringen en is een moderne bewerking op het boek Catch-22, dat al in 1961 verscheen en waar in 1970 al een film van gemaakt is. 

Het komische verhaal speelt zich af in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog en richt zich op gezagvoerder John Yossarian (gespeeld door Girls-acteur Christopher Abbott). Hij beseft zich dat de oorlog steeds groter en belachelijker begint te worden en besluit zich gek te laten verklaren om op die manier aan de oorlog te ontsnappen. 

De opnames van Catch-22 zouden inmiddels van start zijn gegaan. Een precieze startdatum is nog niet bekend en of en wanneer de serie in Nederland te zien is weten we ook nog niet.