Na een afwezigheid van maar liefst 18 jaar (we rekenen zijn ER-cameo’s even niet mee) keert George Clooney volgend jaar weer terug op je kijkkast.

Article continues after the ad

Acteren en regisseren

Het is Clooney’s eerste tv-rol sinds zijn grote doorbraak als Dr. Doug Ross in 1994. De serie in kwestie heet Catch-22, naar het gelijknamige boek van Joseph Heller uit 1961. Daar blijft het echter niet bij: de Oscarwinnaar heeft bij een paar afleveringen ook de regie in handen. Clooney’s regie-buddy en Argo-producent Grant Heslov, gaat ook een aantal afleveringen regisseren.

Catch-22

Het verhaal speelt zich af in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog en richt zich op gezagvoerder John Yossarian, een bombardeur van de Amerikaanse luchtmacht. Clooney neemt de rol van kolonel Cathcart op zich. In 1970 werd er al een film gemaakt van Catch-22. Alan Arkin had daarin de hoofdrol. Toevalligerwijs speelde Arkin ook in de oscarwinnende film Argo van Clooney, Heslov en Ben Affleck.

Begin 2018

De opnames voor de serie staan vooralsnog gepland voor begin 2018. Catch-22 wordt gemaakt door Paramount TV en productiehuis Anonymous Content. Er is nog geen zender aan het project verbonden.

George Clooney's nieuwste film, Suburbicon, draait sinds gisteren in de Nederlandse bioscopen.