Tromgeroffel, want de stemmen zijn geteld! Vandaag is het (k)ringetje rond: de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2017 zijn bekend!

Article continues after the ad

In elke categorie zijn er nog drie kanshebbers.

Gouden Televizier-Ring

Na een mega spannende stemperiode zijn daar eindelijk de nominaties voor de Gouden Televizier-Ring 2017: Beste Zangers, Expeditie Robinson of Zondag met Lubach. Fans van het programma Beste Zangers, dat al sinds 2009 bestaat, vragen al jaren om een nominatie. Deze wens is nu eindelijk vervuld!

Update: Vanwege de nominatie van Beste Zangers heeft Jan Smit besloten dit jaar niet te presenteren. Art Rooijakkers blijft wel. Er wordt geen vervanger gezocht. 

Zilveren Televizier-Ster Acteur

Wat zal Arjen Lubach blij zijn! Erik de Vogel, a.k.a. Ludo Sanders, behoort tot de top 3 beste acteurs van Nederland. Vorige week riep Arjen in zijn programma Zondag met Lubach iedereen op om op de acteur te stemmen. Wat blijkt? ‘Ludo verdient een Kudo’ heeft gewerkt! De overige genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster Acteur zijn Jeroen van Koningsbrugge en Thom Hoffman. 

Zilveren Televizier-Ster Actrice

Elise Schaap (Family Kruys) maakt dit jaar voor het eerst in haar carrière kans op de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice. Zij staat aan de top met Angela Schijf voor haar rol in Flikken Maastricht en Isa Hoes, die al vier seizoenen de rol van Suus Kramer in Celblok H op zich neemt.

Zilveren Televizier-Ster Presentatrice

Het AD maakte de nominaties in de categorie voor beste presentatrice bekend. Eva Jinek, Floortje Dessing of Geraldine Kemper gaat er met de Zilveren Televizier-Ster vandoor.

Zilveren Televizier-Ster Presentator

De drie populairste presentatoren van het land zijn bekend: Arjen Lubach, Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee. Opvallend: Johan Derksen en Wilfred Genee kunnen vaker niet dan wél door één deur, maar Derksen noemde zijn VI-collega ‘misschien wel de beste presentator van het land’. Donderdag 12 oktober moet dit blijken.  

Gouden Stuiver

Welke drie kinderprogramma’s zijn nog in de race voor de Gouden Stuiver 2017? Het Jeugdjournaal verraste de genomineerden. Bommetje XXL, Brugklas en Hallo, Ik Heb Kanker zijn de drie jeugdprogramma’s die nog kans maken. Voor Brugklas al de derde nominatie op rij. Is drie keer scheepsrecht?

Televizier Talent Award

We zeggen het maar meteen: Anna Nooshin, Marieke Elsinga en Özcan Akyol kregen de meeste stemmen. Dat Marieke Elsinga er superblij mee is, liet ze op Instagram merken.

De uiteindelijke winnaars worden onthuld op donderdag 12 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.