Ziggo Xmas Show

Na een veelbewogen jaar zien de kerstdagen er in 2020 anders uit dan we hadden gehoopt. Op Eerste en Tweede Kerstdag houdt Ziggo TV de feeststemming er tóch in met een spetterend aanbod van muzikale liveshows!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ziggo. 

Ziggo TV (kanaal 13) is op Eerste en Tweede Kerstdag jouw eigen privé-concertzaal. Ziggo stelde een afwisselend programma voor je samen: van klassiek tot rap, en van smooth jazz tot gezellige volkszangers.

De Ziggo Xmas Show wordt gepresenteerd door Edsilia Rombley, die in de studio verschillende muzikale gasten ontvangt. Op Eerste Kerstdag praat ze met Candy Dulfer en Jeroen van der Boom over het veelbewogen jaar én zingen ze natuurlijk een paar nummers! Tussen de shows door geven de artiesten een kerstverrassing aan mensen die dit goed kunnen gebruiken.

Article continues after the ad

Op Tweede Kerstdag komen Mike Peterson en Berget Lewis op visite bij Edsilia. Daarnaast komen de dames en heren van de 'Ziggo Xmas Crew’ af en toe voorbij, met tips voor een ‘digitaal Kerstfeest’. Deze experts vertellen je hoe je samen naar dezelfde film op afstand kijkt; hoe je een gezellige digitale open haard instelt én hoe je een kerstboom voorziet van ‘smart’-verlichting.

Vrolijk Kerstfeest op Ziggo!

Eerste Kerst begint met een klassiek concert van het Nationaal Ouderenfonds (10:55 uur), dat werd opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam. Daarna zie je op Ziggo een registratie van Trijntje Oosterhuis’ 25 Jaar Hits-concert (12:10 uur) in de Ziggo Dome. De zangeres speelt haar grootste hits samen met het Metropole Orkest, en daarnaast zijn er gastoptredens van o.a. Davina Michelle, Paskal Jakobsen en Marco Borsato.

 

Daarna is Maan de Steenwinkel aan de beurt (13:25 uur)! De zangeres gaf afgelopen zomer een show in de Ziggo Dome, die via een livestream te volgen was. Als je het Larger Than Live-optreden gemist hebt is Eerste Kerstdag de eerste mogelijkheid om het concert te zien!

Sinds 2015 maakt RTL elk jaar een muzikale kerstvoorstelling: The Christmas Show (15:00 uur). Dit jaar gaat het evenement helaas niet door, maar Ziggo zendt de allereerste editie van het spektakel uit. Hoofdrollen zijn er voor Carlo Boszhard, Nicolette van Dam, de zussen van O’G3NE én Edsilia Rombley.

Tijdens de feestdagen ligt de eenzaamheid voor veel ouderen op de loer, en de coronacrisis maakt het samenzijn met je geliefden nóg lastiger. Het traditionele kerstdiner van het Nationaal Ouderenfonds gaat in 2020 helaas niet door, maar in plaats daarvan is een bijzondere kerstspecial ontwikkeld. In de Nationaal Ouderenfonds Kerstshow (16:00 uur) zie je optredens van bekende artiesten, komen interessante gasten voorbij én wordt de oorsprong van verschillende kersttradities verklaard.

Jazzzanger en -pianist Ruben Hein (ook bekend als de winnaar van Wie is de Mol? 2018) trad eerder dit jaar op in de Kleine Komedie in Amsterdam, als onderdeel van de Thuismarkt. Het intieme optreden wordt uitgezonden op Ziggo (16:40 uur).

Na Ruben Hein is het tijd voor Nielson (17:00 uur)! De singer/songwriter gaf deze zomer een optreden in de Ziggo Dome, dat via livestream te volgen was. Op Eerste Kerstdag is deze show voor het eerst terug te zien!

Vlak daarna is André Hazes (die binnenkort blijkbaar gaat trouwen) te zien in een reeks hoogtepunten uit Holland Zingt Hazes (18:10 uur). André is niet alleen: de zanger heeft een club vrienden meegebracht, waaronder Jeroen van der Boom, Roxeanne Hazes, Miss Montreal én Glennis Grace.

Glennis Grace maakt ook deel uit van de Ladies of Soul, en van deze supergroep is de 5 Year Anniversary Show uit 2018 te zien (19:25 uur). Edsilia Rombley, Berget Lewis, Candy Dulfer en Glennis zingen talloze soul-klassiekers in een zinderend Ziggo Dome. Bijzonder is dat ‘founding lady’ Trijntje Oosterhuis, die de groep in 2017 verliet, óók met haar oud-collega’s meezingt voor het jubileum. Daarnaast is er een mooie gastrol voor Leona Philippo én JT Taylor van Kool & The Gang.

Eerste Kerstdag wordt afgesloten door de gasten van De Jeugd van Tegenwoordig (21:50 uur). Ondanks de coronamaatregelen bouwen Willie Wartaal, Faberyayo en Vieze Fur een feestje in de Ziggo Dome. Het slot van de zinderende, grappige show van de rapformatie betekent óók het einde van Ziggo’s programma op Eerste Kerstdag.

De programmering van Ziggo TV ziet er op Eerste Kerstdag als volgt uit:

 • 10:50 - Ziggo Xmas Show: opening met Edsilia Rombley
 • 10:55 - Nationaal Ouderenfonds Klassiek Concert
 • 12:10 - Trijntje Oosterhuis: 25 Jaar Hits
 • 13:25 - Larger Than Live: Maan
 • 15:00 - RTL Christmas Show
 • 16:00 - Nationaal Ouderenfonds Kerstshow
 • 16:40 - Ruben Hein
 • 17:00 - Larger Than Live: Nielson
 • 18:00 - Ziggo Xmas Show met Jeroen van der Boom
 • 18:10 - Best of Holland Zingt Hazes
 • 19:10 - Ziggo Xmas Show met Candy Dulfer
 • 19:25 - Ladies of Soul: 5 Year Anniversary
 • 21:50 - Larger than Live: De Jeugd van Tegenwoordig

Tweede Kerstdag op Ziggo

Edsilia Rombley start Tweede Kerstdag om 10:45 uur; daarna is het ensemble Fuse aan zet (10:50 uur). De ‘huisband’ van Podium Witteman speelt in een korte show twee nummers vanaf de Uitmarkt.

Mike Peterson kwam erg ver in de talentenjachten Bloed, Zweet en Tranen en Topper Gezocht! Op Tweede Kerstdag zie je Mikes tribute aan… poplegende Tom Jones (11:10 uur)! Mike komt ook even op visite bij Edsilia voor een kort gesprek in de Ziggo Xmas Show. Aansluitend volgen een kerstmix van Sublime FM (11:50 uur) én een herhaling van Larger Than Live: De Jeugd van Tegenwoordig (12:55 uur).

 

Halverwege de middag is het tijd voor The Christmas Show 2017: A Christmas Carol (14:35 uur). Buddy Vedder speelt een jonge Scrooge in deze moderne bewerking van het wereldberoemde kerstverhaal. Naast Vedder en Carlo Boszhard zijn er grote rollen voor BN’ers als Yolanthe Cabau, Danny de Munk en illusionist Victor Mids.

 

Na de herhaling van de Nationaal Ouderenfonds Kerstshow (16:00 uur) neemt Karsu even wat gas terug. De Amsterdamse zangeres is te zien in een kort optreden vanuit De Kleine Komedie (16:40 uur).

Na de jazzy pianoklanken van Karsu komt Berget Lewis langs in een korte update van de Ziggo Xmas Show. Daarna is de souldiva te zien in een korte special vanuit De Kleine Komedie (17:05 uur), waarin ze een paar nummers zingt van Tina Turner; haar favoriete zangeres. Daarnaast brengt ze een ode aan alle mensen die in de zorg werken, met een cover van The Beatles’ Help.

 

Volkszanger Tino Martin is tegenwoordig niet meer te vermijden, door hits als Zij Weet Het en een glansrol in het tv-programma Beste Zangers. Om zo populair te worden trad hij jarenlang wel 400 keer per jaar op! In 2017 resulteerde dit in een uitverkocht Ziggo Dome, met de show Het Concert van mijn Dromen XL. Op Tweede Kerstdag zie je deze belangrijke mijlpaal van de zanger (17:25 uur), met gastoptredens van Glennis Grace en Gerard Joling.

 

Na het spetterende concert van Tino Martin zie je de Larger than Live-shows van Nielson (19:10 uur) en Maan de Steenwinkel (20:15 uur). Tweede Kerstdag eindigt met de opzwepende dancebeats van We Own The Night TV (21:45 uur).

Het totale programma van Ziggo TV ziet er op Tweede Kerstdag als volgt uit:

 • 10:45 - Ziggo Xmas Show
 • 10:50 - Fuse
 • 11:05 - Ziggo Xmas Show met Mike Peterson
 • 11:10 - Mike Peterson Zingt Tom Jones
 • 11:50 - Funk, Soul en Jazz met DJ Rob Manga van Sublime FM
 • 12:55 - Larger Than Live: De Jeugd van Tegenwoordig
 • 14:35 - RTL Christmas Show: A Christmas Carol
 • 16:00 - Nationaal Ouderenfonds Kerstshow
 • 16:40 - Karsu
 • 16:55 - Ziggo Xmas Show met Berget Lewis
 • 17:05 - Berget Lewis
 • 17:25 - Tino Martin: Het Concert van mijn Dromen XL
 • 19:10 - Larger Than Live: Nielson
 • 20:15 - Larger Than Live: Maan
 • 21:45 - We Own The Night TV

Ziggo Xmas Show-ho-ho!

Kerstmis is dit jaar anders dan normaal, maar Ziggo TV legt flink wat muzikale cadeautjes onder de kerstboom! Met een beetje geluk kunnen we de artiesten in 2021 weer in levenden lijve zien optreden.

Tijdens de kerstdagen kun je óók een groot aantal films gratis via Ziggo bekijken. Naast de nodige kerstfilms check je o.a. La La Land, Paddington en The Hateful Eight voor nop. Via het Ziggo Movies & Series (X)L-pakket krijg je ook toegang tot de beste films én weergaloze series.