Om voetbal boeiend te houden, wordt er momenteel geëxperimenteerd met nieuwe voetbalregels. Maar Zondag met Lubach heeft zo zijn eigen ideeën om de sport toekomstbestendig te maken.

Article continues after the ad

Experiment

Een oefenwedstrijd tussen FC Lisse en Quick Boys is meestal geen landelijk nieuws, maar met deze wedstrijd was iets bijzonders aan de hand. Er werden namelijk een aantal nieuwe spelregels toegepast, zoals het intrappen in plaats van ingooien en een ‘self pass’ bij een vrije trap. Het doel van dit experiment was om te kijken of dit de sport aantrekkelijker maakt. Zondag met Lubach vond de regels echter niet ver genoeg gaan en besloot zijn eigen oefenwedstrijd te spelen!

Jacco

In de reportage reist verslaggever Tex de Wit af naar FC Abcoude om een aantal alternatieve voetbalregels uit te proberen. Om het tempo wat op te voeren, wordt er bijvoorbeeld een tweede bal in het spel gebracht. Altijd prijs! Ook de regel dat je verplicht moet juichen komt de sfeer op het veld ten goede. Minder geslaagd zijn de regels dat hands is toegestaan, zolang je maar je excuses maakt, en dat iedere speler op het veld Jacco heet. Of we deze regels ooit zullen terugzien in het betaald voetbal is onwaarschijnlijk, maar voor niet-voetbalfans wordt het spelletje er wel aantrekkelijker op… of in ieder geval grappiger!

De complete aflevering van Zondag met Lubach is terug te kijken via de site van de VPRO.