In Staatsloterij: Puur Geluk verraste Ruben Nicolai de 35-jarige Liesbeth gisteren met een prachtig portret van haar kinderen. Dat lijkt op het eerste gehoor niet zo bijzonder, maar er zit een heftig verhaal achter.

Article continues after the ad

Syndroom van Usher

Door een aandoening, het syndroom van Usher, wordt Liesbeth geleidelijk doof en blind. Ze heeft twee kinderen die nu twee en zes jaar oud zijn, maar weet niet hoe lang ze hen nog zal kunnen zien. Ze is dan ook erg bang dat ze niet weet hoe haar zoon en dochter eruit zullen zien tegen de tijd dat ze volwassen zijn.

Schilderij

Ruben Nicolai, die het programma Staatsloterij: Puur Geluk overnam van Nance Coolen, besloot Liesbeth te verrassen. Hij zette een aantal wetenschappers aan het werk, die op basis van berekeningen het uiterlijk van Liesbeths kinderen probeerden in te schatten als ze begin twintig zijn. Een kunstenaar maakte hier een schilderij van.

Puur Geluk

Nog voordat ze het schilderij heeft gezien, is Liesbeth - logischerwijs - in tranen. Als Ruben het kunstwerk onthult, zijn Liesbeth en haar man duidelijk verrast en blij met het cadeau. Ook op Twitter was men duidelijk geroerd.