Tim Hofman ontmoette deze week in Je Zal Het Maar Hebben de 18-jarige Sanne, die haar rechterarm niet kan bewegen door een conversiestoornis. Dit weerhoudt haar niet om alsnog hele toffe dingen te doen!

Article continues after the ad

Jeugdreuma en een conversiestoornis

In Je Zal Het Maar Hebben volgt Tim Hofman jongeren die ondanks een ziekte of handicap positief in het leven staan. Sanne Stoffels (18) lijdt aan jeugdreuma en een conversiestoornis. Als reactie op stress of een trauma schakelen de hersenen bepaalde lichaamsdelen uit. Sanne kon zeven maanden niet meer lopen en kan ze nog steeds haar rechterarm niet gebruiken.

Onhandig

Ze kan dus ook niet meer schrijven, erg onhandig als je eindexamen moet doen. Daarom moest ze haar eindexamen mondeling doen, terwijl een leraar het voor haar typte.

Zeemeermin

Maar Sanne laat zich niet uit het veld slaan. Een onderdeel van Je Zal Het Maar Hebben is wanneer Tim meemaakt en voelt hoe Sanne zich ook voelt. Daar heeft Sanne zelf iets op bedacht: Tims rechterarm wordt vastgebonden en hij krijgt een zeemeerminnenstaart om te gaan zwemmen. Dat ziet er ontzettend grappig, maar ook lastig uit. Bekijk het fragment hier vanaf 16:41 terug!

Geslaagd

Na een herexamen is Sanne geslaagd! Om dit te vieren nodigt ze Tim uit om te gaan skydiven. En ja, ook dit doet de altijd vrolijke Sanne gewoon met één arm. Bekijk het fragment hier terug vanaf 28:22 minuten.