Het was Sam Carter tijdens zijn optreden niet ontgaan dat een crowdsurfend meisje bij haar borst werd gegrepen. Hij stopte de show even voor deze speech.

Article continues after the ad

"Piece of shit"

Sam Carter en zijn band Architects traden vrijdagavond op tijdens de eerste avond van Lowlands. Tussen twee nummers door vroeg de zanger de aandacht van het publiek voor wat hij vlak daarvoor had zien gebeuren. "Ik zag een vrouw crowdsurfen, en ik ga de piece of shit die het deed niet aanwijzen, maar ik zag dat je naar haar borst greep. Ik zag het, het is wagelijk en dat doe je gewoon niet."

Carter ging na een enthousiast applaus van het publiek nog even verder: "Het is niet jouw lichaam en je pakt iemand niet zomaar beet. Niet in mijn show. Als je de behoefte hebt om het nog eens te doen, loop dan naar buiten en fuck off en kom niet meer terug."

Viral

NPO 3FM deelde de video op Twitter, waar het al meer dan zevenduizend keer werd geretweet, dus misschien heb je de beelden al voorbij zien komen. Sam Carter deelde het ook op zijn eigen account en kon daar ook op duizenden retweets rekenen. Verder riep hij zijn fans op om SafeGigs4Women, een organisatie die concertbezoekers waarschuwt voor seksueel geweld bij concerten en festivals, te steunen. De organisatie bedankte Carter op Twitter voor het feit dat hij iets zei over het incident. “Dat zouden meer bands moeten doen”, liet SafeGigs4Women weten.