Youp van 't Hek in Even tot Hier

De Oudejaarsconference van 2020 is gered! Youp van ’t Hek bevestigde dit gisteravond in de satirische actualiteitenshow Even tot Hier. De cabaretier haalt óók nog even flink uit naar ‘viruswappies’, in een nieuwe variant op zijn kerstkraker Flappie.

De laatste weken was er veel te doen over Youp van ’t Hek. Hij hoopte dat er voor zijn Oudejaarsconference een uitzondering gemaakt kon worden op de lopende lockdown, maar dát gaat niet door. De cabaretier twijfelde of hij dan überhaupt een show wilde geven, maar gisteren bevestigde hij dat zijn oudejaar-show tóch doorgaat.

In Even tot Hier stonden Jeroen Woe en Niels van der Laan even stil bij het merkwaardige lawaaiprotest tijdens de toespraak van minister-president Mark Rutte. Youp had zélf ook nog een boodschap voor mensen die het coronavirus niet serieus nemen. Speciaal voor hen zong hij een variant op zijn kersthit Flappie, genaamd… Wappie!

Article continues after the ad

Youpie!

Van ’t Hek kreeg in maart van dit jaar zélf Covid-19 en was er naar eigen zeggen “Slecht aan toe”. Het is dus begrijpelijk dat de cabaretier weinig geduld heeft met zogeheten ‘viruswappies’. Gisteren werd trouwens bekend dat acteur Bram van der Vlugt overleden is aan Covid-19

Even tot Hier trok gisteravond ongeveer 1,5 miljoen kijkers. Niet vreemd, want de grappige actualiteitenshow is één van onze favoriete programma’s van het afgelopen jaar!