Het aantal beschuldigingen tegen castingdirecteur Job Gosschalk blijft toenemen. ''Afgelopen week zijn op allerlei manieren nieuwe getuigenissen bij ons binnengekomen'', vertelde Peter R. de Vries dinsdag in RTL Boulevard.

Article continues after the ad

Eén van die getuigenissen is van acteur Willem Drieling (46). Hij vertelt zelf in bovenstaande video zijn ingrijpende verhaal.

Belangrijk detail is dat Drieling met zijn 16 jaar nog minderjarig was toen Gosschalk hem scoutte. Binnen een week had de castingdirector hem gevraagd om naakt onder de douche te gaan staan voor een fotosessie.

Bang

''Ik ben mijn hele leven bang geweest dat die foto's naar buiten zouden komen'', zegt Drieling, die pas recent zijn vrouw en familie heeft geïnformeerd over zijn ervaringen. Drieling zou zeker acht keer uit de kleren zijn gegaan tijdens vergelijkbare erotische speelsituaties.

Gosschalk kwam vorige week dinsdag in opspraak toen naar buiten kwam dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van zijn functie en positie in zijn tijd als casting director.

De producent en regisseur maakte bekend te stoppen met zijn werk en erkende dat hij grenzen heeft overschreden in zijn omgang met acteurs. In zijn verklaring onkent hij dat daar minderjarigen bij betrokken waren. Dat deed hij af als een wild gerucht.

Andere slachtoffers

Naast het verhaal van Drieling zouden zich bij RTL Boulevard acht andere slachtoffers hebben gemeld. Sommige gebeurtenissen waarover zij getuigen zijn van zeer recente datum.

Een van hen zei anoniem in de uitzending nog dit jaar een grensoverschrijdende situatie met Gosschalk te hebben meegemaakt. ''Er zijn situaties geweest dat je naakt een 'scène' staat te spelen en hij aan je geslachtsdeel zit'', zei deze getuige.