Aflevering 4 van Wie Is de Mol?

De vorige uitzending van Wie is de Mol? liet kijkers in verwarring achter. De executie verliep een stuk anders dan we gewend waren, waardoor kijkers dachten dat Horace Cohen misschien weer een comeback zou maken!

We zagen Horace inderdaad even terug, maar alleen in een korte flashback met een stemmig muziekje: een rood scherm blijft een rood scherm!

Wie is de Mol? op locatie!

Let op: spoilers voor de vierde aflevering van Wie is de Mol? - Tygo, Patrick, Ron, Peggy, Jeroen, Nikkie en Ellie begonnen de eerste opdracht op verschillende locaties. Tygo en Nikkie bevonden zich in het geboortehuis van Michelangelo, terwijl Patrick en Peggy in het huis van Leonardo da Vinci startten.

Article continues after the ad

Op aanwijzingen van de ander moesten ze beroemde schilderijen namaken, zónder dat ze de werken konden zien! Vervolgens moesten ze de schilderijen omschrijven zodat Patrick, Ron en Ellie ze konden zoeken in het prachtige Uffizi-museum in Florence. De kamers waarin ze hingen leverden cijfers op, die samen een code vormden.

Het was een vrij complexe opdracht en Ron Boszhard léék hem steeds niet goed te begrijpen. Toen hij later één van de gezochte schilderijen zag hangen, lichtte hij zijn team niet in “omdat ze al waren doorgelopen.” Speelt deze ‘schlemiel’ een duister spelletje als Mol? Ellie ergerde zich inmiddels groen en geel aan Rons ‘dommigheid’.

Follow the money

Op het beroemde Piazza della Signoria volgen de kandidaten een koffertje dat telkens van drager wisselt. De opdracht léék best makkelijk met zeven kandidaten, maar al snel ontstond er een behoorlijke chaos! Hadden de verdachte figuren de koffertje nu wél of niet gewisseld? Patrick (wéér op een sleutelpositie) en Tygo hadden het een paar keer bij het foute eind, maar de groep trapte er niet in!

De opdracht bleek echter tweeledig: er liepen ook een paar oud-Mollen over het plein. De kandidaten kregen het geld uit het koffertje pas als ze díe konden identificeren. Er werden heel wat namen rondgegild, en Nikkie was er mordicus op tegen dat Dennis Weening genoemd zou worden. Drie keer raden wie er een paar tellen later verscheen!

Toerist in Florence!

De laatste opdracht draaide om het fotograferen van ansichtkaarten in de schitterende stad Florence. De kandidaten vonden kaarten met bedragen erop, fotografeerden ze en zetten ze in de groep-chat.

Nikkie leek allemaal kaartjes uit te zoeken waarvoor zij en Ron héél ver moesten lopen, voor minuscule bedragen… Tygo deed bijzonder lang over het nemen van foto’s, en Patrick en Jeroen belandden aan de verkeerde kant van een kanaal! En niemand (niemand!) zag dat er op de achterkant van de kaartjes routebeschrijvingen stonden!

Test en executie…

Na de test van deze aflevering had Rik van de Westelaken slecht nieuws voor de kandidaten… Meerdere deelnemers hadden de test slecht gemaakt, waardoor de langzaamste deelnemer gedumpt werd!

Ellie Lust had het langst over de test gedaan, en werd zonder pardon naar huis. Onverwacht, want ze was dit seizoen ouderwets koel én alert. Ze had aangekondigd dat ze in het jubileumseizoen minder voor het geld zou gaan, en meer op de Mol zou letten. Hebben de halfslachtige ‘bondjes’ met Patrick en Jeroen haar geholpen? Of zijn deze juist haar ondergang geworden? Het gehuil van kijkers die punten in hun WIDM-poule verloren (dat waren er veel!) hoorde je door het hele Koninkrijk der Nederland...

De kans is groot dat je na gisteren weer even een nieuwe strategie moet bedenken. Daarvoor check je deze theorieën en hints!