Wendy van Dijk en Dan Karaty hebben een belangrijk ding gemeen: ze beschikken beide over professionele moves. Maar wie van de twee domineert er nu op de dansvloer? Chantal Janzen zocht het gisterenavond in &Chantal voor je uit.

Article continues after the ad

Voor Wendy de beeldbuis veroverde, had zij een carrière als danseres, en ook jurylid en choreograaf Dan Karaty begon in die hoek. Voldoende reden voor Chantal Janzen om de twee het tegen elkaar op te laten nemen en voor eens en voor altijd duidelijk te maken wie nu de beste booty-shaker is.

Battle-spel

Speciaal voor dit doel onderwerpt ze haar collega's aan een dance battle-spel. Met een druk op de knop kiezen zij zelf een alledaagse situatie die ze vervolgens in dansvorm moeten gieten.

Leuk? Ja, voor de kijker wel. Of zoals Chantal zelf zegt (na het zien van de ietwat bezorgde blikken die Wendy en Dan aanvankelijk niet kunnen verdoezelen): Oh, ze haten mij vanaf nu!

Je ziet het fragment vanaf de 29e minuut.

Poedelnaakte daredevil

Gisterenavond was alweer de vijfde personality show van Chantal Janzen op de buis en die stond weer bol van hapklaar vermaak en prettige onzin. Roxanne Hazes bracht een kersvers nummer ten gehore, Neerlands heetste politieagente kwam haar nieuwe loopbaan toelichten en er was zelfs een poedelnaakte daredevil op een heel hoge toren.

Binkie van Dijk

Wendy's dochtertje Lizzy was meegekomen en mocht ook even de bühne op (vanaf minuut 5:35); ze liet Nederland kennismaken met de nieuwste Galjaard/Van Dijk-telg, namelijk hondje Binkie. "Ik heb drie jaar lang gezegd: 'néé, dat gaan we écht niet doen!'", zegt Wendy hierover. "Nou, daar is ie."

&Chantal was gisteren met 1,3 miljoen kijkers het op vier na best bekeken programma. Oh, Wat een Jaar spande de kroon. Het programma van Linda de Mol wist bijna twee miljoen mensen te boeien.