Heb je de Oudejaarsconference van Claudia de Breij gemist? Déze Oud en Nieuw-shows zijn het terugkijken waard!

Bij Oud en Nieuw horen traditionele shows als de Oudejaarsconference en gezellige familieprogramma's. Het zijn er te veel om in één keer te kijken. Welke shows kun je terugzien, en welke laat je beter achter in 2019?

DWDD Oud En Nieuw 2019

De Oud en Nieuw-special van De Wereld Draait Door leek over het algemeen in goede aarde te vallen. Erik Dijkstra en Frank Evenblij spraken over het afgelopen jaar, en Soundos El Ahmadi nam de grappigste video’s van 2019 met de kijkers door.

Een van de hoogtepunten van de avond was toch wel het optreden van tramconducteur Giovanni, die zijn culthit Mee Met De RET zong. Iedereen kreeg zin om komend jaar met de Rotterdamse Elektrische Tram te reizen… Maakt niet uit waarheen!

Catchy toch?

Terugkijken?

Dat kan helemaal geen kwaad! Hier vind je DWDD Oud En Nieuw 2019 op NPO Start.

Article continues after the ad

Oudejaarsconference Claudia de Breij

Claudia de Breij verdeelde het kijkende publiek nogal: enerzijds waren mensen enorm enthousiast over de soms messcherpe grappen van de cabaretière, anderen vonden De Breij nogal ‘prekerig’.

Let wel: dat waren vooral de mensen die er in de show van langs kregen. Conservatieve christenen, mannen die vinden dat vrouwen in de keuken thuishoren óf voor hen willen beslissen of ze een abortus mogen nemen. Als je dat allemaal vindt en vervolgens naar een show van Claudia de Breij gaat kijken, dan heb je de laatste jaren misschien niet zo goed opgelet.

Verwacht geen spervuur van grappen; De Breij maakte een paar rake observaties gelardeerd met gevoelige muziek. Voorzichtige conclusie: een democratie draait niet alleen om ‘meeste stemmen gelden’, houd vooral ook een beetje rekening met de wensen van anderen.

Terugkijken?

Goed idee! Je vindt de hele show hier op NPO Start.

Oudejaarsconference Martijn Koning

Martijn Koning had het extreem moeilijk, dat viel kijkers meteen al op. Online vond er één lange klaagzang plaats over de show, waarvan de grappen niet zo goed overkwamen. Koning leek in de zaal zelf al weinig aansluiting te hebben met het publiek, en op televisie werd het er niet beter op. Helaas! Hopelijk kan hij zich over een tijdje revancheren.

Terugkijken?

Misschien beter van niet… Mocht je het tóch willen proberen, dan doe je dat hier.

Paul Pakt Uit!

Paul de Leeuw trakteerde zijn publiek op een paar hele mooie cadeautjes, in een uitzending die enorm chaotisch leek. De humor, het ongedwongen karakter van de show en het blik BN’ers dat Ranking The Stars speelde maakten er een enorm leuk nieuwjaarsfeestje van.

Terugkijken?

Als je de tijd hebt, zeker! Hier doe je dat, op RTLXL.

Gelukkig 2020!

Met welke Oudejaarsprogramma's hebben jullie 2019 uitgeluid? Laat het weten, en wat je ervan vond, in de comments! 

Foto: BNNVARA/Hans Peter van Veldhoven