De Rijdende Rechter is altijd vermakelijk, maar héél soms komt er een aflevering voorbij die je wereld op zijn kop zet. De episode van gisteren was er weer zo eentje: hij slaat de grond onder je voeten vandaan, en verandert je perspectief op de wereld. En dat allemaal door een lage schutting in Zuid-Limburg!

Article continues after the ad

De families Lebski en Zwiers wonen jarenlang prettig naast elkaar. Dit verandert als Ron zijn verzameling tuinkabouters en Laven beveiligt met een camera. De beeldjes zijn (emotioneel gezien) waardevol, dus verandert de tuin van de Lebski’s in een soort Fort Knox.

De Zwiers zitten helemaal niet te wachten op al die camera’s, dus vragen ze Mr. John Reid (en zijn cameraploeg) om in te grijpen. Volgens de Lebski’s moeten ze echter niet zeuren, want ze gluren zelf over hun lage schutting! Het bord is gereed, en zo ontspint zich een le-gen-da-ri-sche zaak voor de Rijdende Rechter.

Bedreigingen, Schauspielerei, gekwetse gevoelens en regels die aan laarzen gelapt worden… En Ron? ‘Ron is gewoon eh… ja, Ron.’

De Sociale Rechter

De Rijdende Rechter wordt nóg leuker als je tegelijk Twitter in de gaten houdt. Op het sociale medium deelden duizenden mensen hoe de Rijdende Rechter het fundament onder hun bestaan verbrijzelde. ‘Is dit echt? Wat is echt?’

Hit

De Rijdende Rechter trok gisteren bijna 1,4 miljoen kijkers en was daarmee het best bekeken programma van de avond (na het 20 Uur Journaal). Deze aflevering was helaas alweer de laatste van het seizoen, maar wát een uitsmijter was het! De hele aflevering van de Rijdende Rechter kijk je terug op de site van KRO-NCRV.