Gisteren ging het nieuwe seizoen van Ik Vertrek van start. Bijna twee miljoen kijkers genoten van het Portugese avontuur van Dave en Anne!

Article continues after the ad

Happy end

Fans van Ik Vertrek werden gisteren niet teleurgesteld. Het avontuur van Dave en Anne in Portugal leverde vreugde en verdriet op voor de ondernemers. Ze wilden een bed and breakfast beginnen op het fotogenieke platteland, maar kwamen er al snel achter dat de Portugese manier van zakendoen niet helemaal verloopt zoals we hier gewend zijn. De aannemer gaf er halverwege het bouwproces de brui aan en de architect ging ervandoor met de bouwtekeningen! Dave en Anne lieten zich echter niet kisten en dankzij de positieve instelling van het sympathieke koppel kende de aflevering toch nog een happy end!

Kijkcijferkanon

Ik Vertrek werd vlak na het kijkcijferkanon Heel Holland Bakt uitgezonden en daar wist het programma flink van te profiteren. De aftrap van het nieuwe seizoen wist niet minder dan 1.797.000 kijkers te trekken. Zoals altijd logden veel kijkers in bij Twitter om live commentaar te geven op de uitzending. Dat leverde weer een paar pareltjes op!

De uitzending van Ik Vertrek is terug te zien via AVROTROS.nl.