Argentinië had op het WK voetbal nog één kans om de volgende ronde te bereiken. De spanning werd oud-wereldster Maradona een beetje te veel. Het is geen feest als Diego niet is geweest!

Article continues after the ad

Voetballegende Maradona kwam de laatste jaren negatief in het nieuws door zijn drank- en drugsgebruik. Naar eigen zeggen is hij afgekickt, en die beslissing heeft hem… veel energie gegeven. Terwijl Argentinië (slecht) speelde tegen Nigeria, was Maradona de grootste attractie!

De oud-voetballer had een stel vrienden meegenomen die héél erg van hem houden. Boze tongen beweren dat ze alleen maar waren ingehuurd om te voorkomen dat hij van de tribune zou donderen.

Als een echte supporter had Diego ook een spandoek meegebracht om Argentinië aan te moedigen! Eentje met een grote foto van… zichzelf.

Hoe groot de… spanning was bij Maradona werd duidelijk toen Messi de (schitterende!) 0-1 maakte. Kijk hem eens genieten!

Na de goals leek de druk eventjes van de ketel. Word wakker, Diego! De Nigerianen maken 1-1! Heeft iemand zijn pols gecheckt?

Oh, da’s niet nodig! Vlak voor tijd scoort Argentinië de 1-2, en de oud-topvoetballer is meteen op zijn qui-vive. Betekent een opgestoken middelvinger in Argentinië iets anders dan hier? Is dit de legendarische ‘Hand van God’?

Overmand door emoties wordt Maradona na de wedstrijd weggedragen door zijn vrienden. Hij had zó veel stress dat hij zelfs even naar het ziekenhuis moest vanwege zijn ‘bloeddruk’. 

Hij ging overigens níet naar het ziekenhuis!

Immers, Maradona had alleen maar ‘een beetje last van zijn nek’. Fijn toch, iemand die niet voor elk wissewasje naar het hospitaal rent?

Na alle commotie ging Argentinië, dat het hele toernooi al tegenvalt, tóch door naar de achtste finales. Hierin spelen Messi en co tegen Frankrijk. Hopelijk is Maradona tegen die tijd weer hersteld, want die wedstrijd wordt zo mogelijk nóg spannender!

Voetbal vandaag

Vandaag valt de beslissing in de groepen E en F. Om 16:00 uur speelt Mexico tegen Zweden, en neemt Duitsland het op tegen Zuid-Korea. Zuid-Korea is al uitgeschakeld, maar de andere landen kunnen alledrie nog door naar de achtste finales. Spannend!

Om 20:00 uur speelt Zwitserland tegen Costa Rica, en begint het duel tussen Brazilië en Servië. Als Zwitserland of Brazilië punten morst, kan het nog akelig spannend worden.