Het zijn meestal de zangers die winnen, maar Iris van Nuland maakt met haar viool een goede kans in de finale van Superkids.

Article continues after the ad

Talenten

Een veelgehoorde klacht over talentenshows is dat het uiteindelijk toch altijd de zangers zijn die er met de hoofdprijs vandoor gaan. Maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de winnaars van de afgelopen seizoenen van Britain's Got Talent, zitten daar goochelaars, dansers en zelfs zeer getalenteerde honden bij. Degenen die ook bij Superkids in Nederland graag iemand anders zien winnen dan een zanger(es), hebben in de finale in ieder geval iemand om voor te juichen. Iris van Nuland uit Oss speelde gisteravond de sterren van de hemel met haar viool en veroverde zo met gemak een plek in de finale.

Trots

Op Iris' school, het Titus Brandsmalyceum, zijn haar prestaties natuurlijk ook niet onopgemerkt gebleven. Op Twitter heeft de school haar veel succes gewenst voor de finale. Ook de Osse wethouder Frank den Brok had een goede avond: "Na Vincent Jansen scoort ook Iris van Nuland vanavond. Door naar de finale. Osse topper!" Jansen moet natuurlijk Janssen zijn, maar dat vergeven we de wethouder meteen. Mocht je naast Superkids ook de wedstrijd van Oranje hebben gemist: Janssen scoorde de 4-1 tegen Wit-Rusland.

Er keken gisteravond 919.000 mensen naar Superkids (en ruim 2 miljoen naar het Nederlands Elftal).