341.000 mensen keken naar de eerste aflevering van Peter Jan & Virginia: Doen Ze 'T Of Doen Ze 'T Niet?. En deze bracht veel reacties teweeg bij de kijkers, maar niet in positieve zin.

Article continues after the ad

Trending topic

Het was zelfs trending topic op Twitter: de reallifesoap Virginia: Doen Ze 'T Of Doen Ze 'T Niet? volgt Peter Jan en zijn verloofde Virginia van Eck op weg naar hun huwelijksdag. "Deze reality kenmerkt zich wel door het feit dat ik een verhouding heb met een 44 jaar jongere vrouw die nogal eens wat problemen geeft'', zegt Peter Jan over zijn knipperlichtrelatie.

Jonge schoonvader

Volgens Peter Jan Rens (66) zijn de camera's heilzaam voor de relatie. ''En door met haar te trouwen probeer ik mij volledig aan haar te binden zodat ik haar nooit meer kwijtraak. Een grote binder is natuurlijk ook onze dochter. Dat zijn eigenlijk de dingen die ik uithaal om gelukkig te worden met Virginia en mijn dochter." Hiervoor wilde hij wel de goedkeuring van zijn schoonvader (die 20 jaar jonger dan Peter Jan is). Bekijk het fragment hierboven!

Vooroordelen

''Reality ligt me wel'', zegt Peter Jan. "Ik vind het fantastisch om te doen. Ik heb nog nooit zoveel eerlijke ongegeneerdheid meegemaakt. Als ik het terugzie denk ik 'Oei, dit gaat wel heel ver', maar ik vind het wel boeiend om het mensen te laten zien. Ik denk dat er een hoop vooroordelen verdwijnen."

Snoepring

Maar de eerste aflevering lijkt het tegendeel te bewijzen. Kijkers verklaren hun jeugdheld Meneer Kaktus dood wegens plaatsvervangende schaamte. In de tenenkrommende aflevering zagen we hoe het koppel in gaat wonen bij Virginia's vader, maakten we kennis met Virgina's broertje Giovanni die 'subsidiepotten leeg wil trekken'.

En natuurlijk was daar het moment: Peter Jan vraagt om de hand vraagt van zijn Virginia. Tijdens een concert van Django Wagner trok Peter Jan een snoepring tevoorschijn... De kijkers spraken hun verbazing uit op Twitter.

De aflevering eindigde met een grote cliffhanger: wat is Virginia's antwoord? Bekijk het volgende week om 20:30 op RTL 5.