Gisteravond in RTL Late Night schoof er een bijzondere gast aan bij Humberto: de vader van Samy Amimour (28), die tijdens het concert van Eagles of Death Metal het vuur opende en zichzelf daarna opblies. Het interview riep gemengde gevoelens op bij de kijkers.

Article continues after the ad

"Het kan iedereen overkomen"

Bij de terroristische aanslag in november 2015 in Parijs kwamen er 89 mensen om het leven. Samy’s vader is ruim een jaar na de aanslag nog steeds verbijsterd en heeft nog geen moment kunnen rouwen. Samy Amimour groeide op als een normale jongen. Zijn vader vertelt hoe zijn zoon plotseling toch zo snel heeft kunnen radicaliseren. Volgens hem zou het iedereen kunnen overkomen. Bekijk het fragment hierboven.

Niet boos

Twee overlevenden, Bob en Ferry, van de Bataclan ontmoetten de vader van de terrorist. “Hij is net zoveel slachtoffer als wij,” zei Bob. “Er is al genoeg woede. […] Als wij met elkaar constructief tot een oplossing kunnen komen dan wil ik daar heel graag aan meewerken.”

“Wij zijn absoluut niet boos op hem. Wij nemen hem niets kwalijk,” aldus Ferry. Bekijk het fragment hieronder.

Gemengde reacties

De reacties op Twitter liepen ver uiteen. De een vond het prachtig om te zien dat de gasten zochten naar zingeving, terwijl de ander geen enkel sympathie kon opbrengen.