Het einde van De Wereld Draait Door

Het is volbracht! Gisteren namen Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts afscheid van de televisietitaan die De Wereld Draait Door heet. Er was muziek, en ondanks de afwezigheid van publiek de nodige emotie.

De laatste tijd blikte De Wereld Draait Door veelvuldig terug op hoogtepunten uit het 15-jarig bestaan. De dagelijkse talkshow schotelde schitterende optredens voor en nam ons mee naar een paar geweldige hoogtepunten. Daarnaast kwamen er ook nog een paar hilarische geheimpjes aan het licht! Er zaten al die tijd badeendjes in het decor verstopt!

Article continues after the ad

De Wereld Draait (niet meer) Door

De Wereld Draait Door was natuurlijk altijd al populair, en tijdens de slotaflevering werd dat nog een keertje duidelijk. 3,2 miljoen mensen schakelden in op het afscheid van Matthijs van Nieuwkerk; bijna de helft van alle televisiekijkers op dat moment!

Op social media leefde kijkers mee met de makers van DWDD, en de... toch niet optimale manier waarop het afscheid plaatsvond.

Ilse DeLange, een graag geziene gast bij DWDD zwaaide Matthijs en Marc-Marie uit met een cover van Pete Seegers Turn! Turn! Turn! (beroemd geworden door The Byrds). Erg toepasselijk: alles wat begint moet ook een keertje eindigen… Daar veranderden een paar oproepen aan Matthijs om tóch door te gaan helaas niets aan.

Henny Vrienten schreef voor het slot van De Wereld Draait Door het nummer Tot Zover, dat werd gespeeld met beelden uit de DWDD-geschiedenis op de achtergrond.

Tot zover: DWDD

Even later viel het doek dan toch definitief, met de traditionele zinsnede. “Het avontuur zit erop. 15 jaar De Wereld Draait door. Fijn dat u keek.”

Het afscheid van DWDD betekent trouwens niet dat Matthijs van Nieuwkerk van de televisie verdwijnt. De presentator komt over een tijdje terug met ‘een reeks programma’s op de zaterdagavond’. We zijn benieuwd!