Heel Holland Bakt-winnaar Hans mocht bij College Tour een vraag aan de beroemde kok Yotam Ottolenghi stellen. Moest hij doorgaan met bakken, of doorleren? Het antwoord van de chef brengt hem waarschijnlijk alleen maar méér aan het twijfelen.

Article continues after the ad

Yotam Ottolenghi werd wereldberoemd met zijn kookboeken die de Europese en Arabische keukens met elkaar combineren. Hans werd wereldberoemd (in Nederland) door Heel Holland Bakt te winnen. Maar ja, eigenlijk wilde hij ingenieur worden… Hij vroeg de Israëlische chef om raad.

Of Hans concreet voor Ottolenghi aan de slag gaat is nog niet duidelijk. Volgens het AD denkt Hans er wel ernstig over na. Ottolenghi heeft een eigen banketbakker in dienst, en Hans zou in zo’n omgeving erg veel kunnen leren.

Hans heeft een strenge, bijna wetenschappelijke, bakstijl terwijl Ottolenghi op een lossere manier werkt. We moeten er dus rekening mee houden dat leergierige Hans over een tijdje naar Engeland vertrekt!

Joie de vivre

Uiteindelijk liet Yotam Ottolenghi ons achter met de volgende boodschap: ‘Niets is onomkeerbaar!’ Ottolenghi werkte zelf in dertien ambachten, en als iets niet goed ging, dan verzon hij wel iets anders leuks om te doen. Als je vertrouwen hebt in jezelf, kom je altijd wel op je pootjes terecht.

De hele aflevering van College Tour vind je hieronder, op de site van NTR.

In de uitzending van volgende week is wielrenner Tom Dumoulin te gast. Later dit seizoen volgen zangeres Gloria Estefan en komiek André van Duin.