Er zijn landen waar je jouw laatste daglicht hebt gezien als je dit zegt over de koningin. Hier in Nederland durft Diederik Ebbinge het wel aan.

Article continues after the ad

Informele lunch

Twee jaar geleden werden Diederik Ebbinge en Thijs Römer uitgenodigd voor een informele lunch met de koning en koningin, zo vertelde Diederik gisteravond in Het collectief geheugen. Hij leidde daarmee het verhaal van Thijs in, die meteen toegeeft dat hij vlak voor de lunch erotisch over Máxima had gedroomd. Thijs kijkt nogal op tegen onze koningin, dus toen hij ook nog eens direct naast haar mocht zitten, kon hij zijn geluk niet op. Dit leek op een schattig verhaal uit te draaien, en dat wilde Diederik blijkbaar niet over zijn kant laten gaan ...

Schaamrood

"Nu moet je ook alles vertellen hè", zegt Diederik net wanneer Thijs zijn verhaal denkt af te ronden. Volgens de teamcaptain vertelde Thijs hem achteraf iets in de auto wat blijkbaar nog even met heel Nederland gedeeld moest worden ... Gelukkig kan dat hier allemaal, maar we hebben begrepen dat het schaamrood nog steeds op de kaken staat!