The Masked Singer Oud en Nieuw Special

Lange tijd leefden we toe naar de The Masked Singer Oud en Nieuw Special, en gisteren was het zover! De Oliebol, Het Vuurwerk, De Champagne, De Klok en de Sneeuwpop gaven spetterende optredens, maar belangrijker: we ontdekten wie er achter de vermommingen schuilgingen!

De Sneeuwpop was de eerste die ontmaskerd werd, en dit ijskoude figuur was ook veruit het makkelijkst om te raden! Volkszanger Frans Bauer heeft een fluwelen stem, die zich maar moeilijk laat maskeren door autotune!

Nou ja, het hoeft natuurlijk niet altijd ingewikkeld te zijn!

Article continues after the ad

The Masked Singers

Minder makkelijk was het om te raden wie er in Het Vuurwerk verstopt zat. Jurylid Loretta Schrijver bleef maar “Het is een man!” gillen, dus die kan binnenkort waarschijnlijk een boos telefoontje verwachten.

In het bijzonder grote kostuum zat niemand minder dan Caroline Tensen verstopt!

Over De Klok hadden we gehoord dat hij “bij het meubilair hoorde”, en ergens hoopten we dat illusionist Hans Klok meezong in The Masked Singer. Op het eerste gehoor was het moeilijk om iets van zijn stem te maken, maar zodra je het weet denk je: “Oh ja, natuurlijk!”

De Klok mocht zichzelf als derde bekendmaken, en het bleek niemand minder dan misdaadjournalist John van den Heuvel! Niet Peter R. de Vries, want die deed al The Masked Singer bij Promenade.

The Masked Singer Finale

Uiteindelijk bleven De Oliebol en De Champagnefles over! De Oliebol zong enthousiast Waterloo van Abba, en zijn stem was vrij moeilijk te plaatsen. De Oliebol was wat ons betreft trouwens ook het grappigste/meest bespottelijke kostuum van de avond.

De Oliebol bleek bewoond door niemand minder dan cabaretier Richard Groenendijk! Normaal gesproken vinden we hem al grappig, en als Oliebol op pootjes was hij de ster van de avond!

The Masked Singer Oud en Nieuw Special

Uiteindelijk bleven we over met De Champagnefles!

Kijkers dachten dat de zangeres in het kostuum deed alsof ze dronken was, maar dit bleek slechts gedeeltelijk zo te zijn! Winnares Edsilia Rombley had gewoon enorme moeite om op hakken te lopen in het gigakostuum!

Gelukkig Nieuwjaar!

De hele uitzending van The Masked Singer Oud en Nieuw Special staat nog niet op RTLXL; we voegen de link toe zodra de special online verschijnt. In de tussentijd kun je hier meer lezen over de jubileumuitzending van Ik Hou van Holland, het prima debuut van Matthijs Gaat Door óf de oudejaarsconferences van Youp van 't Hek en Guido Weijers.

Heb je met je brakke hoofd meer zin in iets waar je niet hard bij na hoeft te denken? Dan check je deze suggesties voor films en series om te kijken met je Nieuwjaarskater!