Deze week waren door de verkiezingen alle ogen van de wereld gericht op Nederland. Ook die van Trevor Noah van de satirische talkshow The Daily Show.

Article continues after the ad

Batman-schurk

Arjen Lubach had in aanloop naar de verkiezingen Geert Wilders natuurlijk al uitgebreid de maat genomen met zijn #Hoedan-campagne. Maar gisteravond kreeg Lubach bijval van zijn grote Amerikaanse voorbeeld, Trevor Noah van The Daily Show. En ook die nam uitgebreid de tijd om de PVV-leider eens flink op de hak te nemen: “Waarom geven de kiezers hun vertrouwen aan een man die eruitziet als Christopher Walken toen hij een Batman-schurk speelde?”

Blowers

Maar niet alleen Wilders moest eraan geloven. Ook over Mark Rutte, de grote winnaar (kleinste verliezer?) van de verkiezingen, werden de nodige grappen gemaakt. Zo zou hij blowers de stuipen op het lijf hebben gejaagd met zijn paginagrote Doe Normaal-advertentie. De conclusie van The Daily Show is dat de PVV heeft verloren omdat mensen al een voorproefje hebben gehad met Donald Trump. En daarom is Trevor Noah best trots op zijn president!