Dit zijn de winnaars van de Musical Awards

De Musical Awards zijn uitgereikt! In de ban van Broadway sleepte de meeste prijzen in de wacht, maar The Bodyguard werd door het publiek gekozen tot beste musical. Bekijk hier een overzicht van alle winnaars!

More content below the advertising

Ruim een miljoen kijkers stemden donderdagavond af op de uitreiking van de Musical Awards. Romy Monteiro opende het Musical Awards Gala 2017 met het nummer One Night Only (bekijk het fragment hierboven). Met 1.057.000 kijkers staat het gala op de tiende plaats van best bekeken programma’s.

Grote winnaar

In de ban van Broadway

In de ban van Broadway heeft donderdagavond de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de uitreiking van de Musical Awards. De productie van DeLaMar won de prijzen voor beste actrice (Loes Luca), bijrol (Bianca Krijgsman), beste scenario en beste toneelbeeld.

Danny de Munk grijpt weer mis

Op de tweede plaats eindigde Ciske de Rat met drie beeldjes. De nieuwe versie van de bewerking van het boek over een Amsterdams straatschoffie in de jaren dertig kreeg awards voor beste grote musical, beste talent (Silver Metz) en beste arrangementen.

De prijs voor beste acteur ging niet naar Danny de Munk, die al voor de tweede keer werd genomineerd voor Ciske. In plaats daarvan beloonde de jury Alex Klaasen, die in De gelaarsde poes vijf verschillende rollen voor zijn rekening neemt.

De familiemusical van het RO Theater wist maar twee van de tien nominaties te verzilveren. Het stuk, een humoristische verhaspeling van diverse sprookjes, won behalve beste mannelijke hoofdrol ook de prijs voor beste regie (Pieter Kramer).

Kleine musical

Chez Brood

Ook Sweeney Todd van Opus One won twee beeldjes: voor beste vrouwelijke hoofdrol (Vera Mann) en bijrol (Marjolein Teepen) in een grote musical. Datzelfde gold voor Chez Brood, de musical over Herman Brood. Deze kreeg de prijzen voor beste kleine musical en beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Stefan Rokebrand). De prijzen voor beste mannelijke bijrollen gingen naar Freek Bartels (Beauty and the Beast) en Jeremy Baker (Robert Long).

AD Publieksprijs

The Bodyguard

Het publiek koos The Bodyguard tot beste musical van het afgelopen jaar. Zangeres Gloria Estefan, wier musical On Your Feet! vanaf oktober in Nederland te zien is, overhandigde de AD Publieksprijs aan Stage Entertainment-directeur Albert Verlinde en hoofdrolspelers Romy Monteiro en Dave Mantel.

Oeuvreprijs

Simone Kleinsma

De oeuvreprijs ging dit jaar naar Simone Kleinsma. “Ik word er een beetje verlegen van”, zei ze bij het in ontvangst nemen van de prijs. “Ik ga nog lang niet stoppen, ik pieker er niet over. Ik zie het als stimulans om door te gaan waar ik nu mee bezig ben. Dat is het mooiste vak wat er bestaat.”

Met korting naar musicals

Ben jij nog niet naar een van de top musicals van het moment geweest? Bestel je kaartje mét korting via de Musical & Theater Club van Veronica Magazine!

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.