Tijn Kolsteren, de nagellakheld die Nederland samenbracht- en brengt, overleed gisteren op 6-jarige leeftijd. Burgemeester van Breda Paul Depla was in de studio van RTL Summer Night om over hem te praten.

Article continues after the ad

Tel tot tien

Hij heeft ons allemaal geïnspireerd, concludeert Beau. “Maar wat kunnen we hier nu voor les uit trekken?” Daar heeft Depla wel een antwoord op: “Soms kun je denken als je boos op iemand bent, ik heb het idee dat we heel snel boos op elkaar zijn, dat je af en toe denkt: ‘tel tot tien en denk aan Tijn’. Als we dat met elkaar iets vaker zouden doen, dan zou het misschien helpen.”

Serious Request

Vrijdagochtend liet Gerrit Kolsteren, de vader van Tijn, aan 3FM-dj Domien Verschuuren weten dat Tijn was overleden. Gerrit en Tijn meldden zich tijdens de afgelopen editie van Serious Request bij het Glazen Huis, want Tijn wilde nagels lakken om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met longontsteking in derdewereldlanden.

Tijn

Uiteindelijk wist Tijn 2,5 miljoen euro op te halen. Maar zelf was Tijn ook ziek, hij had hersenstamkanker, een ziekte die hier op dit moment niet te behandelen is. Samen met Stichting Semmy wilde Tijn kinderen die zijn ziekte hebben helpen. Met een nieuwe actie, waarmee het streefbedrag van 1 miljoen euro donderdagavond gehaald werd, wordt er een robot naar Nederland gehaald die de overlevingskansen van kinderen met de ziekte mogelijk vergroot.