The Voice Kids

Er kan maar één kind The Voice Kids winnen, dus Marco Borsato had gisteren de moeilijke taak om de heggenschaar door zijn team te halen. Figuurlijk dan.

In de afgeslankte versie van The Voice Kids stond Marco Borsato gisteren centraal. De zanger ging met de botte bijl door zijn legioen kindzangers. Beau versloeg Ceder en Joëlla met het nummer Hoe van Miss Montreal en Nielson.

Merle rekende af met de mini-volkszangertjes Brandon en Sam. Knap, want Zij Weet Het van Tino Martin leek eigenlijk een spekkie voor hun bekkie.

Article continues after the ad

Sabien, Hanne en Isabeau zongen de tearjerker You Say, van Lauren Daigle. Sabien en Hanne zongen voor wat ze waard waren maar konden niet op tegen het meer volwassen stemgeluid en het volume van Isabeau. Dat is het voordeel dat je nu eenmaal hebt als een wat oudere ‘The Voice Kid’, of is het een ‘The Voice Kid’-kid?

De meest controversiële battle van gisteren vond plaats tussen Nora, Roos en Jasmijn. Ze zongen Someone You Loved van Lewis Capaldi. Roos deed het enorm goed maar viel waarschijnlijk af omdat haar stem het minst ontwikkeld was van de drie. Nora zong prachtig, en haalde een aardig volume, maar Jasmijn ging er met de winst vandoor.

Sommige kijkers menen dat dit komt door haar bekende moeder (Chazia Mourali), maar daar doen ze Jasmijn wel een beetje mee tekort. Jasmijn heeft een prima stem en met name haar goede dictie en uitspraak vallen op!

The Voice Kids

De afleveringen van The Voice Kids worden in deze periode ingekort, omdat er vanwege het coronavirus voorlopig geen finale plaats kan vinden. Als men in dit tempo doorgaat zou de finale begin juni worden uitgezonden, maar het is erg onduidelijk of zelfs díe datum gehaald wordt.

Anouk zit tegelijkertijd nog vast in Marokko, en kan vanwege zware astma niet zomaar terug naar Nederland en Marco Borsato wordt vanwege… redenen vervangen door Ilse DeLange in de grote finale. Ervan uitgaande dat die er komt…

Foto: RTL/William Rutten