Soundos in Dit Was Het Nieuws

In Dit Was Het Nieuws ging het gisteren natuurlijk even over dé rel van de afgelopen week. Soundos el Ahmadi en Peter Pannekoek lieten geen spaan heel van Famke Louise, Bizzey en de rest van de #IkDoeNietMeerMee-influencers.

Deze week zorgde een groep muzikanten en influencers voor veel ophef! Met de hashtag #IkDoeNietMeerMee namen ze afstand van de coronamaatregelen. Zorgwekkend was met name dat deze groep erg veel volgers op sociale media heeft, en mensen op verkeerde ideeën kon brengen, nu de ‘tweede golf’ van coronabesmettingen in volle gang lijkt.

Famke Louise koos vervolgens de spotlights om de actie toe te lichten, maar bij Jinek maakte ze de situatie er niet bepaald beter op. Toen de andere influencers op laffe wijze hun betrokkenheid bij #IkDoeNietMeerMee probeerden in te trekken, ging de zangeres publiekelijk door het stof.

Article continues after the ad

De scherpe komieken van Dit Was Het Nieuws wilden het tóch nog even over de actie hebben, en vermorzelden de deelnemende figuren. Soundos had er speciaal een briefje voor meegebracht. El Ahmadi stond vooral te kijken van de hypocrisie die de ondertekenaars lieten zien.

“Nog nooit van je leven heb je je uitgesproken over onderdrukking, maar nu je geen schnabbels meer hebt in het weekend, en geen champagne kunt poppen ben je boos! Dat is gewoon egoïsme.”

“Het ergste vond ik nog #FreeThePeople! In een tijd met Black Lives Matter, Moria dat letterlijk in de fik staat, kinderen slapen op straat! En dan ga jij omdat je schnabbels in gevaar zijn gekomen ‘Free The People’ gebruiken? Schaam je, schaam je, schaam je!”

#Ikdoenietmeermee

Famke Louise verloor door haar actie al een grote opdrachtgever, en kon rekenen op eindeloze hoon. Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, heeft blijkbaar het geduld van een halve heilige en gaf aan graag met Femke in gesprek te willen. Recent kwam ook Lange Frans in opspraak, omdat hij parmantig met iedereen knuffelde op een 'anti-coronamaatregelendemonstratie'.