Geen saaie levens in nieuw seizoen Je Zal Het Maar Hebben

Een nieuw seizoen van Je Zal Het Maar Hebben is gisteravond van start gegaan! In deze aflevering ontmoet Tim een real-life Doornroosje: Sandra kan altijd en overal zomaar in slaap vallen. En als ze wel wakker is en heel hard moet lachen, zakt ze zomaar in elkaar.

Doornroosje

In Je Zal Het Maar Hebben ontmoet presentator Tim Hofman jongeren die ondanks hun ziekte of beperking positief in het leven staan. Gisteravond ging Tim Hofman op bezoek bij Sandra Pipping (24). Als gevolg van een hersenstoornis heeft Sandra narcolepsie waardoor zomaar in slaap kan vallen. Ook heeft ze kataplexie, een acute spierverslapping waardoor ze bij heftige emoties spontaan in elkaar zakt.

En haar kataplexie treedt vooral op als ze heel hard moet lachen. Dus als ze een gezellig een avondje gaat drinken of stappen met vriendinnen moeten ze haar vaak letterlijk opvangen.

Niet lachen

Ondanks haar aandoeningen heeft Sandra toch haar rijbewijs weten te bemachtigen en geniet ze volop van haar studentenleven en feestjes. Tim rijdt mee met Sandra naar het Solar Festival, maar dat vindt hij wel een beetje spannend. Want wat als ze in slaap valt op de snelweg? Of in elkaar zakt? Bekijk het fragment vanaf 21:33.

Je Zal Het Maar Hebben

Met Je Zal Het Maar Hebben wil Tim Hofman dingen bespreekbaar maken, schrijft het AD. De jongeren die meedoen aan het programma zijn geen slachtoffers, maar mensen met wie je kunt lachen en kunt praten.

“We blijken allemaal niet zoveel van elkaar te verschillen. Deze jongeren hebben een aandoening, maar staan middenin het leven.” En daar krijgt Tim veel lof voor van de kijkers.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.