Een nieuw seizoen van Je Zal Het Maar Hebben is gisteravond van start gegaan! In deze aflevering ontmoet Tim een real-life Doornroosje: Sandra kan altijd en overal zomaar in slaap vallen. En als ze wel wakker is en heel hard moet lachen, zakt ze zomaar in elkaar.

Article continues after the ad

Doornroosje

In Je Zal Het Maar Hebben ontmoet presentator Tim Hofman jongeren die ondanks hun ziekte of beperking positief in het leven staan. Gisteravond ging Tim Hofman op bezoek bij Sandra Pipping (24). Als gevolg van een hersenstoornis heeft Sandra narcolepsie waardoor zomaar in slaap kan vallen. Ook heeft ze kataplexie, een acute spierverslapping waardoor ze bij heftige emoties spontaan in elkaar zakt.

En haar kataplexie treedt vooral op als ze heel hard moet lachen. Dus als ze een gezellig een avondje gaat drinken of stappen met vriendinnen moeten ze haar vaak letterlijk opvangen.

Niet lachen

Ondanks haar aandoeningen heeft Sandra toch haar rijbewijs weten te bemachtigen en geniet ze volop van haar studentenleven en feestjes. Tim rijdt mee met Sandra naar het Solar Festival, maar dat vindt hij wel een beetje spannend. Want wat als ze in slaap valt op de snelweg? Of in elkaar zakt? Bekijk het fragment vanaf 21:33.

Je Zal Het Maar Hebben

Met Je Zal Het Maar Hebben wil Tim Hofman dingen bespreekbaar maken, schrijft het AD. De jongeren die meedoen aan het programma zijn geen slachtoffers, maar mensen met wie je kunt lachen en kunt praten.

“We blijken allemaal niet zoveel van elkaar te verschillen. Deze jongeren hebben een aandoening, maar staan middenin het leven.” En daar krijgt Tim veel lof voor van de kijkers.