Geen saaie levens in nieuw seizoen Je Zal Het Maar Hebben

Een nieuw seizoen van Je Zal Het Maar Hebben is gisteravond van start gegaan! In deze aflevering ontmoet Tim een real-life Doornroosje: Sandra kan altijd en overal zomaar in slaap vallen. En als ze wel wakker is en heel hard moet lachen, zakt ze zomaar in elkaar.

More content below the advertising

Doornroosje

In Je Zal Het Maar Hebben ontmoet presentator Tim Hofman jongeren die ondanks hun ziekte of beperking positief in het leven staan. Gisteravond ging Tim Hofman op bezoek bij Sandra Pipping (24). Als gevolg van een hersenstoornis heeft Sandra narcolepsie waardoor zomaar in slaap kan vallen. Ook heeft ze kataplexie, een acute spierverslapping waardoor ze bij heftige emoties spontaan in elkaar zakt.

En haar kataplexie treedt vooral op als ze heel hard moet lachen. Dus als ze een gezellig een avondje gaat drinken of stappen met vriendinnen moeten ze haar vaak letterlijk opvangen.

Niet lachen

Ondanks haar aandoeningen heeft Sandra toch haar rijbewijs weten te bemachtigen en geniet ze volop van haar studentenleven en feestjes. Tim rijdt mee met Sandra naar het Solar Festival, maar dat vindt hij wel een beetje spannend. Want wat als ze in slaap valt op de snelweg? Of in elkaar zakt? Bekijk het fragment vanaf 21:33.

Je Zal Het Maar Hebben

Met Je Zal Het Maar Hebben wil Tim Hofman dingen bespreekbaar maken, schrijft het AD. De jongeren die meedoen aan het programma zijn geen slachtoffers, maar mensen met wie je kunt lachen en kunt praten.

“We blijken allemaal niet zoveel van elkaar te verschillen. Deze jongeren hebben een aandoening, maar staan middenin het leven.” En daar krijgt Tim veel lof voor van de kijkers.

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!