Niet minder dan 4.111.000 mensen zagen gisteren hoe het Nederlands Elftal afrekende met tegenstander Denemarken in de finale van het EK Damesvoetbal. De huldiging kon zelfs op nog meer kijkers rekenen!

Article continues after the ad

Historisch

Het zal je niet ontgaan zijn: Nederland heeft gisteravond het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land gewonnen. Oranje versloeg Denemarken met een klinkende 4-2. Het is een historisch overwinning, want de vorige zes EK's ging Duitsland er met de winst vandoor. Oranje was tot dit toernooi nog nooit verder gekomen dan de halve eindstrijd. De winst werd natuurlijk in heel Nederland uitgebreid gevierd, niet in de laatste plaats door de voetbaldames zelf!

En ondanks deze fenomenale prestatie, kreeg bondscoach Sarina Wiegman toch nog een koude douche te verwerken na de gewonnen finale!

Huldiging

Opvallend is dat de huldiging van Oranje ruim een miljoen kijkers meer trok dan de wedstrijd zelf. Een duizelingwekkend aantal van 5.367.000 kijkers zagen hoe het elftal werd beloond voor hun harde werk op dit EK. Daarmee was het ook meteen het best bekeken programma van gisteravond. En sommige van die kijkers bevonden zich in de hoogste kringen van kersvers Europees kampioen Nederland!