De allereerste editie van The Voice Senior is gisterenavond gewonnen door de 69-jarige Jimi Bellmartin. De Brabantse zanger heeft zijn favorieten-status waargemaakt en hengelde na het ontvangen van de meeste kijkers-stemmen de winst binnen.

Article continues after the ad

Jimi versloeg de zeven andere Senior-finalisten met zijn vertolking van To Love Somebody van Michael Bolton en Stand By Me van Ben E. King. Aan het begin van de avond vielen Lain Barbier (65), Wil Nelemans (60),  Bob Bullee (64) en het duo Mick Woearbanaran (68) en Henk Klompenmaker (71) al af. De overige vier finalisten hoorden in de studio van RTL Late Night met Twan Huys wie de winnaar van het programma was. Hier liet Jimi nog eens de getalenteerde Annet Hesterman (68), Georges Lotze (61) en Noble (71) achter zich. Je kunt al hun optredens hier terugkijken. Jimi mag nu een album opnemen en optreden in de Ziggo Dome en op het concert van Marco Borsato in Carré. Toch is er voor de andere finalisten ook een soort 'troostprijs'. Op 1 oktober staan ze namelijk op het podium in het AFAS Circustheater in Scheveningen voor een eenmalig concert.

Kijkers

The Voice Senior is een spin-off van het welbekende programma The Voice of Holland. Toch scoorde The Voice Senior de afgelopen weken vaak meer kijkers dan gewend. Met meer dan 2 miljoen kijkers was het gisterenavond dan ook het best bekeken programma van de avond. De senioren wisten zelfs RTL Late Night met Twan Huys uit het slop te trekken, aangezien ruim 1.6 miljoen mensen naar de talkshow keken voor de uitslag, waar er de rest van afgelopen week steevast minder dan een half miljoen mensen keken.