Helga van Leur nam vrijdagavond na haar laatste weerbericht op emotionele wijze afscheid van de kijkers en haar collega’s. Na twintig jaar als weervrouw van het RTL Nieuws te hebben gewerkt, gaat ze zich nu richten op lezingen over klimaatverandering.

Article continues after the ad

Zakdoekje

Gisteravond presenteerde Helga van Leur voor het laatst het weerbericht van RTL Nieuws. “Ik ben voorbereid”, zei ze terwijl ze een zakdoekje uit haar jurk haalde. Ze richtte zich tot de kijkers thuis: “Ik ben zeer vereerd dat ik de afgelopen twintig jaar bij u in de huiskamer mocht komen om over het weer te praten. Het was mij een waar genoegen en tot weerziens.”

Tegel

In een video van RTL Nieuws op Facebook is te zien hoe Helga afscheid neemt van haar collega’s. Ook haar mentor Peter Timofeeff was bij het afscheid aanwezig. Helga is gestopt omdat ze meer lezingen wil gaan geven over de psychologie van klimaat en duurzaamheid. De weervrouw, die twintig jaar gewerkt heeft voor RTL, kreeg na haar laatste voorspelling een tegel op de RTL Walk of Fame.