Hygiëne-expert Rob Geus overwint zijn smetvrees in de Nederlandse Dirty Jobs waarin hij kennis maakt met de meest opzienbarende en vooral smerige banen. Gister in Drekwerk liep Rob mee met stadsreiniging Rotterdam, waar hij aan een kansloze, smerige missie begon. Bekijk het fragment hierboven!

Article continues after the ad

Windkracht 13

Na een avondje stappen ligt een plein helemaal vol met troep, pis, kots en zwerfafval. Het is aan de mannen van stadsreiniging om dit weer blinkend schoon te krijgen. En dat betekent: vegen, Rob! Maar met een harde wind is dat niet gemakkelijk: al Rob’s veegwerk wordt meteen weer weggeblazen. 

“Man, man, onbegonnen werk, man,” roept Rob al snel. De moed zakt hem in de schoenen. Kansloze missie met windkracht 13. “Eén grote ellende.” Maar Rob gaat met goede moed door en mag zelfs in één van de karretjes rijden. Bekijk het fragment hierboven!

Gemist?

In elke aflevering wordt Rob in de auto gezet, zonder te weten wat hij die dag gaat doen. Of het nou dieren opzetten, stierenmelken, riool reinigen, piercings zetten of in de slachterij werken is: drekwerk dus. Weet Rob Geus zich over zijn smetvrees heen te zetten of belandt hij (letterlijk) in de shit? Bekijk hier alle afleveringen terug.