We konden gisteren weer volop genieten van de zangkwaliteiten van bekend Nederland! Ruim een miljoen mensen keken naar de eerste aflevering van het tweede seizoen van It Takes 2.

Audities

Net als vorig jaar doen in It Takes 2 negen BN’ers, die van huis uit geen zangers zijn, blind auditie voor Waylon, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace. Het trio koos gisteren ieder drie BN’ers als hun duetpartners. In de komende afleveringen gaan deze drie de strijd met elkaar aan.

Bekende Nederlanders

De BN’ers zijn dit jaar weer lekker gevarieerd. Naast illusionist Hans Klok, cabaretier en presentator Ruben Nicolai en actrice Hanna Verboom zijn ook Buddy Vedder, Holly Mae Brood, Gijs Staverman, Tooske Ragas, Keizer en Bibi Breijman van de partij. De samenstelling van de vakjury is dit jaar iets anders. Roel van Velzen en John Ewbank maakten plaats voor radio-DJ Gerard Ekdom en zanger Nielson. Angela Groothuizen zit nog wel in de jury.

Keizer is een keizer!

Holly Mae beet gisteren het spits af. De grootste verrassing van de avond was ongetwijfeld rapper Keizer. Hij zong Nothing Really Matters van Mr. Probz en dat deed hij ontzettend goed! Bekijk zijn optreden bovenaan dit artikel terug!

Gelukkig bleek Keizer niet de enige met een gouden strot en het kiezen van de kandidaten verliep dan ook soepel. Bibi, Hanna en Holly eindigden in team Waylon. Buddy, Gijs en Hans zitten bij Glennis en Keizer, Ruben en Tooske bij Trijntje.

Jan Versteegh

Vorig jaar won BNN-presentator Jan Versteegh de zangwedstrijd. Hij was zelfs zo populair dat hij besloot een album genaamd It Takes Swing uit te brengen. Of de winnaar van dit jaar hetzelfde zal doen is nog even de vraag. Wil je de aflevering van gisteren terugkijken? Dat kan hier.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.