Robin Haase maakte het beste van zijn wedstrijd tegen Roger Federer en won de sympathie van het publiek met deze geslaagde grap.

Article continues after the ad

Haase - Federer

Robin Haase heeft twee toernooien in het professionale ATP-circuit gewonnen, maar op een Mastertoernooi kwam hij tot voor kort nooit verder dan de kwartfinale. Deze toernooien, waarvan er negen per jaar worden georganiseerd, worden beschouwd als de meest prestigieuze toernooien in mannentennis na de Grand Slams.

Deze week wist de Nederlander tijdens het toernooi van Montreal echter tot de halve finale door te dringen. Voor het eerst dus, en nog mooier: hij trof in die halve finale niemand minder dan Roger Federer, volgens velen de beste tennisser aller tijden, met 19 grandslamoverwinningen uit 28 gespeelde finales.

"My name is Robin"

Een historische overwinning en de bijbehorende finaleplaats zaten er voor Haase helaas niet in, maar voor een uitslag van 6-3 7-6 tegen Federer hoef je je nooit te schamen. Een leuk hoogtepunt in de wedstrijd kwam bovendien al in de derde game van de tweede set. Toen een Federer-fan vlak voor de service van Haase "Come on, Roger" riep, reageerde onze landgenoot vrij hilarisch met de tekst "My name is Robin". Het leverde hem geen extra punten, maar wel de sympathie van het publiek op. Kijk het fragment hieronder terug!