Ruim 350.000 kijkers zien Mis(s)verkiezing op SBS6

353.000 kijkers zagen gisteravond hoe premier Mark Rutte de 41-jarige Mirande Bakker uit Olst kroonde tot winnares van de Mis(s)verkiezing 2017.

Mis(s)verkiezing 2017

De Mis(s)verkiezing voor vrouwen met een beperking keerde na tien jaar weer terug op televisie. Initiatiefneemster Lucille Werner presenteerde het programma in 2006 en 2007 voor de TROS. Haar nieuwe werkgever SBS6 heeft het programma nu nieuw leven ingeblazen, en Lucille kreeg voor de presentatie gisteravond hulp van Kees Tol.

In totaal hadden zo'n 150 vrouwen zich aangemeld. Acht vrouwen deden gisteravond mee aan de live uitzending van de verkiezing. De jury bestond uit oud-winnares Roos Prommenschenckel, voormalig Miss Universe Nederland Kim Kötter en oud-profvoetballer Evgeniy Levchenko.

Rutte onder de indruk

Premier Mark Rutte was onder de indruk van de deelneemsters. “Dit zijn stuk voor stuk vrouwen met een enorm talent”, zei hij vlak voor hij Mirande Bakker uit Olst tot winnares kroonde. Lucille Werner vroeg de premier zich hard te maken voor meer werk voor mensen met een beperking. “U moet beloven dat u deze avond niet vergeet tijdens de kabinetsformatie”, drukte Lucille hem op het hart. De premier antwoordde dat er al heel veel wordt gedaan door diverse instanties, maar dat de Nederlanders zelf ook iets kunnen doen. “Laten we ervoor zorgen dat mensen met een beperking hun talenten kunnen laten zien.”

De 41-jarige Mirande belandde in een rolstoel nadat bij haar een hernia over het hoofd werd gezien. In de uitzending sprak ze zelf van een misser van het ziekenhuis. De moeder van twee kinderen heeft een eigen kapsalon. Na een lange revalidatie is ze daar weer aan het werk. Mirande zal het komende jaar als ambassadeur optreden. Ze heeft al aangegeven ervoor te willen zorgen dat er meer voorzieningen komen voor mensen met een beperking.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.