Peter van der Vorst was gisteravond op bezoek bij cabaretier en presentator Marc de Hond, zoon van opiniepeiler Maurice de Hond. Marc belandde door een dwarslaesie in een rolstoel.

Article continues after the ad

Fout van het ziekenhuis

Begin 2000 is Marc radio-dj bij 3FM, presenteert hij het programma BuZz en heeft hij zijn eigen bedrijf. Door het vroege overlijden van zijn moeder is hij altijd een beetje bang dat hem ook iets overkomt. Die angst wordt op 24-jarige leeftijd realiteit wanneer er kanker wordt geconstateerd in zijn rug. De tumor is gelukkig goedaardig, maar het gaat al snel mis. Door een fout van het ziekenhuis wordt de druk op zijn rug twaalf uur lang opgevoerd en raken zijn zenuwen bekneld. Uiteindelijk komt de verschrikkelijke diagnose dat hij waarschijnlijk nooit meer kan lopen. Bekijk het fragment hierboven.

Rolstoel

Dat weerhoudt Marc er niet van om het toch te proberen. Ondanks zijn wilskracht, lukt het uiteindelijk niet om weer goed te lopen. Hij traint erg intensief, maar de trainingen leveren niet genoeg op. “Het was voor mij altijd een soort schrik om in een rolstoel te moeten gaan zitten en op een gegeven moment dacht ik van: nee, er is ook gewoon een andere manier van er tegenaan kijken”, aldus Marc. 

Twitter

De positieve instelling van de cabaretier ging gisteren niet onopgemerkt aan de kijkers voorbij. Twitter ging los op de vrolijke Marc. Hij werd (terecht) de hemel ingeprezen voor zijn optimistische kijk op het leven. Wij hebben een paar van de leukste reacties voor je op een rijtje gezet.

Peter ging ook op bezoek bij zangeres Edsilia Rombley. Wil je de hele aflevering terugkijken? Dat kan hier. De reportage over Marc begint rond 22:40.