Gisteravond trapte RTL4 het weekend af met de allereerste liveshow van The Voice Of Holland. Het niveau is wederom indrukwekkend, maar de 17-jarige Pleun Bierbooms uit het Brabantse Lieshout legt de lat zó hoog, dat je je afvraagt of iemand haar überhaupt nog kan evenaren.

Article continues after the ad

LET OP: dit artikel bevat spoilers over afgevallen kandidaten.

Kippenvel

Ze zong Sam Smith’s James Bond-nummer Writings On The Wall, de soundtrack van de laatste Bond-film Spectre, en kreeg het publiek muisstil met haar spectaculaire optreden. Met een look en charisma die doen denken aan Adele en een stem van wereldklasse bezorgde ze iedereen in de zaal én de kijkers thuis kippenvel.

Topscore

In de 'nieuwe' live show kregen kandidaten na hun optreden rapportcijfers van de jury, die hen een plaatsje in óf de safe, óf de danger zone opleverden. Met tweemaal een 9, een 8 én een 9,5 van haar eigen coach Waylon belandde Pleun direct op de eerste plek en kwam daar de rest van de show niet meer vanaf. “Ik daag andere kandidaten uit een half punt hoger te halen”, aldus Waylon.

Afvallers

Twee deelnemers moesten gisteravond het veld ruimen. Voor Sheila van de Weerd en Roza Lozica was het de eerste, maar helaas ook direct de laatste liveshow.