Peter R. de Vries verraste gisteravond vriend en vijand met een snoeiharde roast aan het adres van Humberto Tan. Wij zetten de hoogtepunten even voor je op een rij.

More content below the advertising

Liquidatie

De Vries begon als een echte misdaadverslaggever en door te onderzoeken wie er verantwoordelijk was voor de liquidatie van Humberto’s RTL Late Night. RTL was het niet zelf, aldus de Vries. “Want als er sprake is van een complot, is een bepaalde mate van organisatie, planning en intellect een vereiste en dan moet je bij RTL wel héél goed zoeken hoor.”

Dionne

Maar de presentator deed er nog een schepje bovenop door te verwijzen naar Dionne-gate: “Maar wat de redactie je nog het meest nadraagt is dat je de door haar bijgespijkerde vaardigheden nota bene bij de concurrentie, de publieke omroep, bent gaan praktiseren. Met als gevolg dat je een paar keer per week in de opening van het NOS Journaal zat”. Ouch.

Wendy & Chantal

Next up? Chantal Janzen en Wendy van Dijk. De twee waren meerdere keren te gast om te praten over hun glossy. “Alsjeblieft zeg: wie werd er hier nu genaaid? Het blaadje van de vrouw van de grote baas (Erland Galjaard red.). En ik vraag me dan af: hoe gaat zoiets? Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand op de redactie zegt: ‘Hé, laten we vragen of Wendy van Dijk over haar glossy De Wendy komt vertellen!’ Nee, zo iemand staat voor aap”, doelende op van Dijk.

“Wat voor Wendy van Dijk geldt, geldt ook voor Chantal Janzen. Talloze keren te gast geweest. Voor? Ja ja, haar eigen glossy. Hoe kan dat? Want als er al geen hond is die Wendy van Dijk wil bellen, waarom in hemelsnaam dan wel Chantal Janzen?”

Tan vs. Twan

Natuurlijk moest er ook even uitgehaald worden naar Tans opvolger Twan Huys. Tot slot rondde hij af met Tans opvolger Twan Huys. “Jezus, niet weer iemand die óver Holleeder komt praten, kreunde Erland dan. Vervolgens vroeg hij zichzelf af: is er niet iemand die Holleeder zelf in zijn show kan krijgen? Hij hoeft niets te kunnen, voor mijn part laat hij de moeilijke vragen door het publiek stellen, maakt me niets uit. Toen was het pleit ineens beslecht. Do you get the picture?”, sneerde de Vries.

Gelukkig Humberto er zelf om lachen. De hele 13 minuten durende burn kun je vinden op de website van RTL XL!

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.