Cybercrimeslachtoffer te gast bij Jinek

Maar liefst 1.425.000 mensen keken gisteravond naar Jinek waar Patricia Paay eenmalig haar verhaal deed. Paay was afgelopen week volop in het nieuws nadat er een sekstape lekte. Sindsdien leeft de tv-persoonlijkheid in een ware nachtmerrie.

More content below the advertising

Gelekt

Patricia noemt het uitlekken van de seksvideo ‘het ergste wat ze ooit heeft meegemaakt’. Paay is al 50 jaar op televisie, maar haar carrière kan hiermee wel afgelopen zijn. “In één klap denk je dat is weg, zo ga ik de geschiedenis in.”

Ze wist dat de beelden werden opgenomen, die ze een tijdje geleden met haar ex-vriend maakte. “Iedereen doet wel eens iets geks, in een gekke bui." Maar de tv-persoonlijkheid had nooit gedacht dat het filmpje ooit openbaar zou worden gemaakt. In eerste instantie geloofde Paay het nieuws ook niet.

"Maar toen ik wist dat het waar was, moest ik zo erg denken aan die meisjes die zich van kant maken", vertelt Patricia. "Ik dacht: ik wil dood. Kan ik ergens in een put zakken?"

Schadevergoeding

Er is aangifte gedaan tegen de mogelijke dader en de websites die de video hebben verspreid. Paay en haar advocaat hopen op een schadevergoeding, waarop Jinek kritische vragen stelde. Of Paay er een belang bij zou hebben gehad? “Welke zieke geest dit verzint. Wie wil dit nou?” zei de gebroken Paay. “Geen geld in de wereld maakt dit goed. Dit gaat niet weg.” 

Strijd

Hoe gaat Patricia nu verder? Ze houdt haar kin omhoog en gaat zich inzetten in de strijd tegen cybercrime. “We gaan het allemaal uitzoeken. Dit had niet moeten kunnen.” Haar advocaat gaf in Jinek aan te hopen op een kentering: "Misschien heeft dit een afschrikkende werking."

Patricia’s verhaal leverde gemengde reacties op bij de kijkers. Sommigen vonden het haar eigen schuld, maar de meeste kijkers vonden het dapper dat ze te gast was bij Jinek.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.