En toen waren er overal nog maar twee

Stuurde Herman vorige week als eerste een dame naar huis, gisteravond was de rest van de BZV-boeren aan de beurt om een logeetje op het vliegtuig te zetten. De keuze was niet overal even logisch. Waarschuwing: spoilers.

More content below the advertising

David

Vooral David oogstte verbazing. Niet alleen bij de kijker, maar vooral ook bij de vrouw die zijn Roemeense boerderij moest verlaten. Dat was namelijk Jorien, met wie hij toch echt zichtbaar het meeste optrok en aan wie hij de nodige signalen af gaf. Voor het keuzemoment vertelt ze aan Yvon dat ze het niet zou kunnen geloven als ze naar huis moet. Het komt dan ook hard aan dat niet zij, maar Mara en Susanne mogen blijven. 

Meer flirten

Waar David van Yvon op z'n kop kreeg dat hij minder verkeerde signalen moet afgeven naar zijn vrouwen, moeten Marc en Olke juist aan de bak. De boeren hebben geen idee wat flirten is. Olke boekt vooruitgang: hem zien we er tegen het eind van de aflevering een complimentje uitpersen. Marc daarentegen is het ongemak zelve.

Zelf naar huis

Wanneer Irene aankondigt dat ze vertrekt, is Marcs reactie in een woord ongemakkelijk. Gelukkig voor hem hoeft hij nu niet zelf te kiezen wie hij naar huis stuurt, Anke en Annekim blijven over. Ook bij Riks is het de omgekeerde wereld: Claudia pakt haar biezen en dat zorgt er automatisch voor dat Marit en Eline (wil ze nog wel?) in Canada blijven. In Texas is het Harriët die het toneel verlaat. Zo zijn er op elke boerderij nog twee dames over. Zullen alle boeren de liefde vinden?

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!