Gisteravond kwam er een einde aan Hotel Romantiek, de koppelshow voor eenzame senioren. En zowel de kandidaten als de kijkers hielden het niet droog!

Article continues after the ad

Stil verdriet

Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland, vooral onder senioren. Maar de KRO-NCRV lijkt een oplossing te hebben gevonden tegen dit stille verdriet met Hotel Romantiek. In dit tv-programma reist een groep van alleenstaande ouderen samen naar Zwitserland in de hoop dat de vonk overslaat. En dat gebeurde! Niet minder dan vijf koppels vonden de liefde. Maar daar bleef het niet bij: na de opnames bleek dat ook kandidaten Diny en Johan elkaar hadden gevonden. Voor het romantische gala vertelde Diny hoe haar leven eruit zag voor haar deelname aan Hotel Romantiek.

Winnaar

In totaal keken ruim één miljoen mensen naar het koppelprogramma. Daarmee scoorde Hotel Romantiek een plekje in de Top 10, net boven Zondag met Lubach. De dramaserie Meisje van Plezier haalde het dubbele aantal kijkers, maar Heel Holland Bakt was opnieuw de grote winnaar. Bijna 2,5 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd voor deze razend populaire kookcompetitie.

De slotaflevering van Hotel Romantiek is terug te zien via NPO.nl.