Deze week werd bekend dat Piet Paulusma na 23 jaar aan de kant wordt gezet door SBS. DWDD besloot de iconische weerman nog eenmaal in het zonnetje te zetten!

Verdriet

Gisteren zat Piet Paulusma aan tafel bij De Wereld Draait Door. Daar was hij natuurlijk te gast om te praten over zijn afscheid van SBS 6, de zender waarvoor hij bijna een kwart eeuw heeft gewerkt. Het feit dat hij na al die jaren trouwe dienst zomaar aan de kant is gezet, deed de weerman nog steeds zichtbaar verdriet. Maar tranen van verdriet veranderden al snel in tranen van ontroering. Matthijs van Nieuwkerk had namelijk een bijzondere verrassing in petto voor zijn gast!

Article continues after the ad

 

Westerpark

Paulusma mocht namelijk nog eenmaal live het weerbericht presenteren. Onder begeleiding van singer-songwriter Michael Prins, die voor de gelegenheid ‘Always take the weather with you’ van Crowded House had ingezet, gingen de aanwezigen naar buiten voor het afscheid. Eenmaal op het Westergasterrein in het Amsterdamse Westerpark, presenteerde Paulusma nog eenmaal het weerbericht in bijzijn van zijn fans. En daarbij hield de Friese weerman het letterlijk en figuurlijk niet droog!

De complete uitzending van DWDD is terug te zien via NPO Start.